Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Tünel Trafiği Rahatlatacak

Şişhane'den gelerek Kasımpaşa üzerinden Hasköy ve Sütlüce'ye devam eden yolun genişletilerek çevre ve köprü yoluna bağlantısını sağlayabilmek amacıyla tünel yol inşa edilecek. Haliç kenarındaki trafiğin rahatlamasını sağlayacak yol, Atatürk Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Kağıthane tüneli ile entegre edilecek.

Sabah Gazetesi
Bu Tünel Trafiği Rahatlatacak

Şişhane'den gelerek Kasımpaşa üzerinden Hasköy ve Sütlüce'ye devam eden yolun genişletilerek çevre ve köprü yoluna bağlantısını sağlayabilmek amacıyla tünel yol inşa edilecek. Haliç kenarındaki trafiğin rahatlamasını sağlayacak yol, Atatürk Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Kağıthane tüneli ile entegre edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, tek gidiş geliş olan yol, çift şeritli hale getirilecek. Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa İlköğretim Okulu önünde genişleyecek olan yol, Askeri Hastane'nin bulunduğu noktadan itibaren açılacak tünelden ilerleyecek. Kulaksız Mezarlığı'nın altından geçerek Hasköy'e ulaşacak tünel, daha sonra çift şeritli yol olarak devam edecek. 600 metrelik tünel geçişi yapılacak yolun akıllı kavşak ve kısa tünellerle desteklenerek, araç yoğunluğunun en aza indirgenmesi amaçlanıyor.

Tarihi doku korunacak

İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nce hazırlanan plan kapsamında, tarihi dokunun zarar görmemesi ve bölgenin siluetinin bozulmaması için azami özen gösterilecek. Bu kapsamda tarihi eserler, tarihi ağaçlar, Taşkızak Tersanesi, Aynalıkavak Kasrı gibi tarihi yapılar korunacak. Atatürk Köprüsü'nden itibaren Halıcıoğlu Kavşağı'na kadar iki gidiş, iki geliş olacak proje kapsamında, sahil kenarındaki geçiş noktaları üzerinde, tarihi değeri olmayan bazı eski binaların ise kamulaştırılarak yıkılması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen yolun inşasını, Karayolları Genel Müdürlüğü üstlenecek. Geçtiğimiz Aralık'ta plan değişiklikleri tamamlanan yol çalışması için bu yıl içerisinde ihaleye çıkılacak ve inşaat faaliyetlerine başlanacak.

ETİKETLER: kent ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-tunel-trafigi-rahatlatacak_85001.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!