Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Yanlıştan Hemen Dönmeliler

İkizdere Derneği tarafından düzenlenen Küreselleşme, Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Kurultayı’na vadide yapımı planlanan 21 hidroelektrik santralı damgasını vurdu. İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, dar ve kanyon tipi vadilerde HES projelerinin uygulanması halinde vadinin tüm flora, fauna ve endemik türlerinin yok olacağını söyledi.

Gazete Vatan



Uzmanlar, Rize İkizdere Vadisi’ne yapımı planlanan 21 hidroelektrik santralının yeşil cenneti yok edeceğini hatırlatıp uyardı: İlgili makamlar bu yanlıştan hemen dönmeli.

İkizdere Derneği tarafından düzenlenen Küreselleşme, Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Kurultayı’na vadide yapımı planlanan 21 hidroelektrik santralı damgasını vurdu. İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, dar ve kanyon tipi vadilerde HES projelerinin uygulanması halinde vadinin tüm flora, fauna ve endemik türlerinin yok olacağını söyledi. Ekşi, şöyle dedi:

“Bunlar bilimsel verilerle ortaya konuldu. Turizm ve enerjinin bu vadide iç içe olmayacağı ortadadır. Bölgenin en önemli sorunlarından biri yapımı süren HES projeleridir. Bu bölgede ciddi turizm yatırımları yapmak isteyenler var. Ama yatırımcılar güven ister, istikrar ister. Siz burada 25 milyon dolarlık bir tesisi yapacaksınız, sonra da altında üstünde iki HES inşa edilecek. Buraya kimseyi getiremezsiniz. Bu gerçeği herkes görmelidir.”

AKP’li Başkan da karşı

İkizdere Belediye Başkanı AKP’li Hasan Köseoğlu da İkizdere Vadisi’nde HES projeleri nedeniyle güzellikleri kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalındığını söyledi: “Bu projeler bu şekliyle yapılırsa bu vadiden 20 yıl sonra bahsetmek mümkün olmayacaktır. Bu yanlış projelerden ilgili makamlarımızın biran önce vazgeçmelerini talep ediyoruz.”

Doğa Derneği Başkanı Dr. Güven Eken ise, dünyanın birçok bölgesinde doğa katliamlarına şahit olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hayatımda burada yaşanan doğa katliamı ile boy ölçüşebilecek ikinci bir manzara görmedim. İnsanlığımdan utandım.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-yanlistan-hemen-donmeliler_71319.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!