Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Buca Belediyesi Yeni Başkanını Seçti

Buca'da "Arı Kovanı" operasyonunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un yerine başkan vekili Mehmet İlkbahar seçildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma, seçimin yasal olmadığını belirten 13 üyeli CHP grubu katılmadı.

CNN Türk
Buca Belediyesi Yeni Başkanını Seçti

Buca'da "Arı Kovanı" operasyonunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un yerine başkan vekili Mehmet İlkbahar seçildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma, seçimin yasal olmadığını belirten 13 üyeli CHP grubu katılmadı. Yapılan gizli oylamada Meclis 1. Başkan Vekili Mehmet İlkbahar, 4. turun sonunda Şeboy'un koltuğuna oturdu.

Tutuklu bulunan başkan meclis üyeleri ve bürokratların suçsuzluğuna inandıklarını belirten Başkan Vekili Mehmet İlkbahar, "En yakın zamanda belediyenin toparlanıp çalışanların özgüveninin yerine gelmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Belediye yasası ile ilçenin mülki amiri olan kaymakamın kararı arasında kaldıklarını belirten CHP Grup Başkan Vekili Ali Rıza Kaya, ilerleyen zamanda çıkacak hukuki problemde sorumluluk alamayacaklarını belirtti.

Kaya, "Başkan ve meclis üyelikleri henüz düşmedi. Çünkü ortada mahkemenin verdiği bir karar yok. Burada ortaya çıkan çözümsüzlüğün sorumlusu biz değiliz. Bu zamana kadar çözümden yana olmasaydık. AK Parti'nin içinden çıkan aday adaylarına destek verir ya da kendi adayımızı açıklardık. Meclis bu durumda köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Yasaya göre 10 gün içinde başkan vekili seçmeleri gerektiğini belirten Buca Belediyesi Meclis Üyesi AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Girgin ise, meclis olarak çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buca-belediyesi-yeni-baskanini-secti_66293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!