Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Buca'daki Atıl Demiryolu Tınaztepe'ye Ulaştırılacak

Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un karayolu yapmak istediği, Büyükşehir Belediyesi'nin ise Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı Projesi'ni ek hat olarak planladığı Buca'daki atıl demiryolu için bir proje de Ercan Tatı'dan geldi.

Yeni Asır Gazetesi
Buca'daki Atıl Demiryolu Tınaztepe'ye Ulaştırılacak

Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un karayolu yapmak istediği, Büyükşehir Belediyesi'nin ise Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı Projesi'ni ek hat olarak planladığı Buca'daki atıl demiryolu için bir proje de Ercan Tatı'dan geldi. Üzeri parke taşlarla kaplı, atıl durumdaki üç kilometrelik demiryolu hattını uzatmak isteyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Şirinyer İstasyonu'ndan başlayan demiryolunu, Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Çevik Bir Meydanı, Üçkuyular Meydanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hasan Ağa Bahçesi, oradan da Tınaztepe Kampusü'ne uzatacaklarını belirtti.

Kampuse gidecek

Yeni hattın, Aliağa Menderes Raylı Sistem Hattı'na yarım saatte bir ring yapacak şekilde planlandığını belirten Tatı, projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demiryolları'nın da destek verdiğini söyledi. Büyükşehir ile TCDD arasında ortaklaşa kurulan İZBAN Şirketi'nin daha önce atıl kalan hattı, Aliağa-Menderes Hattı'na dahil ettiğini vurgulayan Başkan Tatı, "Bu projemiz, hayata geçtiği zaman, üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm Bucalı vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak. Buca'nın en büyük sorunlarından birisi, ulaşım. Atıl kalan hattı değerlendirme kararımızı bir an önce hayata geçireceğiz" dedi.

Proje tamamlandığında, Buca'nın ulaşımdan kaynaklanan birçok sorununun da ortadan kalkacağını dile getiren Başkan Ercan Tatı, şu açıklamayı yaptı:

"Güzergahın fizibilite çalışmalarına başladık. Bu projeye çok önem veriyoruz. İlçemizin çözülmesi gereken bir çok sorunu, hayata geçirilmesi gereken yüzlerce projesi var. Zamanı geldiğinde bütçe dengemizi yaparak hepsini hayata geçireceğiz. Fakat ulaşımdaki sorunu, öncelikli çözüm isteyen sorun olarak görüyoruz. Bu konuda kararlı adımlarla ilerliyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bucadaki-atil-demiryolu-tinaztepeye-ulastirilacak_70266.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!