Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Buharlı Dev Lokomotif Rahmi M. Koç Müzesi’nde

Ulaşım, endüstri ve iletişim tarihinin efsaneleriyle ziyaretçilerine tarihin kapılarını açan Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonunu zenginleştirmeye devam ediyor. Gördüğü restorasyon sonrası TCDD’nin 56157 numaralı Çekoslovakya yapımı büyük lokomotifi, Rahmi M. Koç Müzesi’nde yerini aldı.

yapi.com.tr
Buharlı Dev Lokomotif Rahmi M. Koç Müzesi’nde

Ulaşım, endüstri ve iletişim tarihini 14 binin üzerinde objeyle ziyaretçileri ile paylaşan Rahmi M. Koç Müzesi, geniş koleksiyonuna son olarak TCDD'nin 56157 numaralı büyük lokomotifini kattı. Sözcü'de yer alan habere göre; aslına uygun olarak restore edilen 69 yaşındaki lokomotif aynı zamanda hem yük hem de yolcu trenlerinde hizmet vermiş.

İngiltere'de 1800'lü yılların başında ilk kez kendi gücüyle giden lokomotif, demiryolu ulaşımı ve taşımacılığında çığır açtı. Buharlı lokomotif, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yerini dizel ve elektrikli lokomotife bıraksa da filmlerde, kitaplarda, şarkılarda ilk günkü canlılığını koruyor. Rahmi M. Koç Müzesi de hepimizin çocukluk anılarında yer kaplayan tren yolculuklarını, Türkiye'nin raylı sistem tarihini yaşatıyor, ziyaretçilerini hem keyifli, hem de eğitici bir nostaljik serüvene davet ediyor.

Dev Lokomotif bilgileri:
Yapım Yılı: 1949
Yapımcı: Skoda-Çekoslovakya
Üretim adedi: 50
TCDD numarası: 56157
Aks dizilimi: 2-10-0
Ölçüler: Loko 96 ton, tender (kömür vagonu) 28 ton . 11 ton kömür 29 ton su alıyor.
Boy: 24 metre.
Türkiye'de kullanıldığı yer: Tavşanlı Balıkesir hattı

Müzenin raylı ulaşım koleksiyonundan örnekler
İlk atlı tramvaydan Sultan Abdülaziz'in Avrupa seyahatinde kullandığı vagona kadar bir çok değerli objenin yer aldığı müzede, Kadıköy Moda Tramvayı, 1910 Prusya imalatı G10 buharlı lokomotif, İtalyan mototreni La Littorina, İmparator II.Wilhelm'in Sultan Reşat'a hediyesi özel vagon, dünyanın ikinci metrosu olan Tünel Vagonu ve buharlı makinelerini görebilirsiniz. Ayrıca dekovil olarak da isimlendirilen dar hat tren ile hafta sonları Hasköy- Sütlüce hattında kısa bir yolculuk yapılabilir.

ETİKETLER: rahmi koç müzesi
http://www.yapi.com.tr/haberler/buharli-dev-lokomotif-rahmi-m-koc-muzesinde_165705.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!