Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bulgaristan ve Romanya Arasında İkinci Köprü Açıldı

Bulgaristan ve Romanya arasındaki İkinci Tuna Köprüsü, Bulgaristan Başbakanı Oreşarski, Meclis Başkanı Mikov ve Romanya Başbakanı Ponta'nın katıldığı törenle hizmete girdi.

yapi.com.tr
Bulgaristan ve Romanya Arasında İkinci Köprü Açıldı

Bulgaristan ve Romanya arasındaki İkinci Tuna Köprüsü, uzun yıllar süren çalışmaların ardından açıldı.Köprünün açılış törenine, Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski, Meclis Başkanı Mihail Mikov, Romanya Başbakan Viktor Ponta ile çok sayıda üst düzey yetkili ve vatandaşlar katıldı.

Ponta, törende yaptığı konuşmada, "Son 2000 yılda Tuna'da sadece 3 köprü kurabildik" dedi. Romalılar döneminde kurulan ilk köprünün 2 yıl gibi kısa bir sürede inşa edildiğine dikkati çeken Ponta, "Umarım, halklarımızı daha da yakınlaştıracak bu yeni köprü gerçek dostluk köprüsü olacak" ifadesini kullandı.

yBulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski de Bulgaristan'ın Vidin şehrini Romanya'nın Kalafat şehrine bağlayan yeni köprünün simgesinin, gelecekte avro banknotlarında yer almasını istediklerini söyledi. Bulgristan Ortodoks Kilisesi Patriği Neofit'in himayesinde düzenlenen dini ayinle kutsanan köprüden geçişler bir ay süreyle ücretsiz olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bulgaristan-ve-romanya-arasinda-ikinci-kopru-acildi_109765.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!