Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bulgur Palas Yenileme Projesi için Sulukule Uyarısı

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile kabul edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, Sulukule Yenileme Projesi'nde yaşananlara dikkat çekerek aynı sürecin yaşandığını belirtti ve "Planlama hiyerarşisine aykırı hareket ediliyor" dedi.

yapi.com.tr
Bulgur Palas Yenileme Projesi için Sulukule Uyarısı

İBB Meclisi’nin ocak ayı oturumlarında Fatih Cerrahpaşa’daki 9.5 dönümlük alanı kapsayan Bulgur Palas Yenileme Alanı projesine ilişkin imar planı değişikliği gündeme geldi. Fatih Belediye Meclisi’nde geçen temmuz ayında oy çokluğu ile kabul edilerek gereğinin yapılması için İBB Meclisi’ne gönderilen plan değişikliği teklifini inceleyen İBB Planlama Müdürlüğü dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Müdürlük incelemesinde, benzer durumdaki Sulukule Yenileme Projesi’nde yaşananlara dikkat çekilerek o dönemde hazırlanan planların mahkeme tarafından iptal edildiği hatırlatıldı.

İptal kararında yenileme avan projelerinin; koruma ve kullanma şartları ile yapılaşma sınırlarının düzenlendiği koruma amaçlı imar planlarına dayanması gerektiğine dikkat çekildiği aktarıldı.

Koruma amaçlı plan onaylanmadan önce yenileme avan projesinin onaylanması ve projeye göre uygulama yapılması nedeniyle işlemin mahkeme tarafından iptal edildiği kaydedildi. Bu teklifin de aynı süreci takip ettiği, mahkeme kararına ve planlama hiyerarşisine aykırı hareket edildiği vurgulandı.

Müdürlük ayrıca, “Parklar ve dinlenme alanı” ve “yaya yolu” fonksiyonlarının iptal edilerek “konut alanı” ilan edilmesini de eleştirdi.

AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu Kentsel Yenileme-İmar ve Bayındırlık komisyonlarının raporunda, uyarılara rağmen plan değişikliği ilçesinden geldiği şekliyle uygun bulundu. İBB Meclisi’nde de CHP-İYİ Parti’nin muhalefeti, AKP-MHP grubunun “evet ” oyları ile kabul edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bulgur-palas-yenileme-projesi-icin-sulukule-uyarisi_183827.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!