Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bungalov Projesine Yerli Malı İptali

DHMİ, Florya Eğitim Tesisleri’nde Sibirya, Finlandiya, Ukrayna veya İsveç’ten ithal edilecek çam ağaçları ile yapmayı planladığı bungalovlar için açtığı ihaleyi ulusal politikalarla uyumlu olmadığı, yerli istekli katılımına engel olduğu gerekçesiyle iptal etti.

yapi.com.tr
Bungalov Projesine Yerli Malı İptali

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) Yeşilköy sahiline yapmayı planladığı 7 adet bungalov için 8 Mayıs 2018'de açtığı ihale, teknik şartnamenin uygun olmaması nedeniyle iptal edildi. DHMİ, ihale şartnamesinin “Yapılacak İşler” bölümünün “Ağaçlar” kısmında “Bütün görünen ağaçlar fırında kurutulmuş, nem oranı uluslararası standartlarda olan (nem oranı idare tarafından kontrol edilecektir) (Sibirya, Finlandiya, Ukrayna veya İsveç) ithal çam olacaktır” maddesinin yer aldığı hatırlatıldı.

Rekabet daraltıcı bir halde
Sözcü'de yer alan habere göre; bu maddenin, yerli isteklilerin katılımıyla yerli malı teklif edilmesini engelleyici ve rekabeti daraltıcı yönde olduğu belirtildi. Kamu alımları alanında ulusal politikalara uyum sağlanmasının büyük önem arz ettiğine dikkat çekilerek ihalenin iptaline karar verildiği duyuruldu.

Yeşilköy sahiline yapılacak
DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, 3. Havalimanının açılmasının ardından taşınacak olan Atatürk Havalimanı'na bağlı Florya Eğitim Tesislerinin de bulunduğu araziye 7 tane bungalov yapmak üzere ihaleye çıkmıştı. Bungalovların yapılacağı alan imar planlarında “Kamu Eğitim Dinlenme ve Turistik Tesis Alanları” olarak işaretlenmiş durumda. Boş olan ve Yeşilköy sahilinde kalan araziye yapılacak turistik amaçlı bungalovlar için Sibirya, Finlandiya, Ukrayna ve İsveç'ten ithal edilecek çam ağaçları kullanılacaktı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bungalov-projesine-yerli-mali-iptali_165553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!