Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bunlar da Yüzen Evler

Kirlilik, iklim değişikliğine yol açtı. İklim değişikliği, küresel ısınmaya, küresel ısınma da buzulların erimesine, okyanusların ısınmasına yol açıyor. Deniz seviyesi tahmin edilenden daha hızlı yükseliyor. Dünyanın dört bir yanı sellerle boğuşuyor. İşte, giderek yaşanmayacak bir hale getirdiğimiz bu dünyada yaşanacak yerler kazanmak için bilim

Hürriyet Gazetesi
1 Bunlar da Yüzen Evler

Kirlilik, iklim değişikliğine yol açtı. İklim değişikliği, küresel ısınmaya, küresel ısınma da buzulların erimesine, okyanusların ısınmasına yol açıyor. Deniz seviyesi tahmin edilenden daha hızlı yükseliyor. Dünyanın dört bir yanı sellerle boğuşuyor. İşte, giderek yaşanmayacak bir hale getirdiğimiz bu dünyada yaşanacak yerler kazanmak için, bilim adamları son bir çare daha düşündü.

Belçikalı mimar ve mühendisler, "yüzen şehirleri" geliştiriyor. Kıyı bölgeleri deniz seviyesinin altında kalacağını hesaplayan uzmanlar, bu "yüzen şehirler" sayesinde kaybedilen yerleri kazanmayı planlıyor.

Tamamen doğal enerjiler kullanacak olan bu "yüzen şehirler", fırtınalı havalarda aynen uçak gemileri gibi etkilenmeyecek. Tasarım olarak en büyük dalgalarla bile devrilmeyecek. 50 bin kişilik kapasiteli planlanan "yüzen şehirler"de eğlence yerlerinden, hastanelere, spor alanlarından konut bölgelerine ve işyerlerine kadar her şey mevcut olacak.


ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bunlar-da-yuzen-evler_62198.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • zaten hollanda'da manas nehrinin taşkınlarından kurtulmak-korunmak için yüzen evler yapılmış hatta 32 tane var:D YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!