Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Burdur Gölü'nü Siyah Yosun Kapladı

Burdur Gölü'nde sahil kesiminde sarı ve siyah yosunlar görülmeye başlandı. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, geçen yıllarda da aynı durumun yaşandığını belirterek, bunun bir doğa olayı olduğunu ve canlı türlerin çoğalmasından kaynaklandığını söyledi.

ntvmsnbc
Burdur Gölü'nü Siyah Yosun Kapladı

Burdur Gölü'nde sahil kesiminde sarı ve siyah yosunlar görülmeye başlandı. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, geçen yıllarda da aynı durumun yaşandığını belirterek, bunun bir doğa olayı olduğunu ve canlı türlerin çoğalmasından kaynaklandığını söyledi. Su yosunlarının da neden olduğu göldeki kirliliği azaltmak için 15 milyon TL harcayarak arıtma tesisi kurduklarını hatırlatan Akkaya, tesisin birkaç yıl içinde göldeki temizliğe önemli katkısı olacağını dile getirdi.

Doğa Derneği Burdur Temsilcisi Ufuk Gökduman da su yosunlarının doğa olayı olduğunu bildirdi. Havaların ani ısındığı dönemlerde bu sorunun yaşandığının altını çizen Gökduman, ''Bunda birçok etken var. Göle gelen su kaynaklarının azlığı önemli bir etken. Gölde akış olmadığı için su yosunu popülasyonu artıyor. Bu artış sıcak hava ile daha da hızlı oluyor. Kirlilik de bir neden. Belediyenin yaptırdığı arıtma tesisi ile birkaç yıl içinde bu alglerde ciddi azalma yaşanmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Kirlilik yüzünden yaklaşık 30 yıldır yüzülemeyen Burdur Gölü'nde oluşan doğa olayını yerinde inceleyen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Çevre Şube Müdürü Yaşar Işık da göldeki kirliliğin nedenini alg çoğalması olarak nitelendirdi. Buna ani sıcaklık artışının neden olduğunun altını çizen Işık, şu an yapılacak bir şey olmadığını aktardı. Hava sıcaklığı mevsim normallerine geldiğinde alglerin kaybolacağını savunan Işık, ancak bunun birkaç gün ya da bir hafta sürebileceğini dile getirdi

Durgun göllerde bu durumun sık yaşandığı bilgisini veren Işık, ''Oksijen dengesi bozulan göllerde bu durum yaşanıyor. Göle akıntı yok, gölü besleyen kaynak yok. Bundan sonra birçok gölde oluşacaktır. Baraj göllerinde biraz daha geç oluşur. Çünkü onlarda akıntı var'' dedi.

Burdur Su Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Lütfi Taraşlı da bu durumun son yıllarda görüldüğünü bildirdi. Bunun olağan bir şey olduğunu ve kendilerini etkilemediğini dile getiren Taraşlı, şunları söyledi: "Dışarıdan görenler için tiksindirici bir durum ama biz kanolarımızda iniyoruz ve sporun tadını çıkartıyoruz. Geçen yıllarda olduğu zaman alglere tenlerimiz temas etti ama hiçbir yan etkisini görmedik. Bunu tabii bir doğa olayı olarak görüyoruz. Gölümüzü her zaman olduğu gibi yine seviyoruz.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/burdur-golunu-siyah-yosun-kapladi_69506.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!