Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa, 336 Kamera ile İzlenecek

Bursa'da, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi, hizmete başladı. Vali Şahabettin Harput, şehirde 130 noktaya 217'si sabit, 119'u hareketli olmak üzere 336 kamera yerleştirildiğini söyledi. Harput, sistemin en önemli özelliğinin yüksek çözünürlüklü görüntülerin akıllı yazılımla birleştirilerek görüntü analizi kabiliyetinin bulunması olduğunu söyledi.

Zaman Gazetesi
Bursa, 336 Kamera ile İzlenecek

Bursa, artık Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS) ile 24 saat izlenecek. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile birlikte Atıcılar Mahallesi'ndeki Eğitim Vadisi'nde bulunan sistemin merkez binasında konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Vali Şahabettin Harput, 13 Mart 2009'da ihaleye gidilerek yapımına başlanan sistemin, polisin görevini yerine getirirken daha verimli ve başarılı olacağını kaydetti. Vali Harput, şehrin asayiş ve trafik yönünden izlenmesi için 130 noktaya 217'si sabit, 119'u ise hareketli olmak üzere toplam 336 kameranın yerleştirildiğini kaydetti. Harput, kamera görüntülerinin, 22 farklı emniyet birimi tarafından canlı olarak ve geriye dönük takip edileceğini bildirdi. Harput, şunları söyledi: "KGYS Merkezi, 155 ihbar hattına gelen telefon çağrılarına ve sistemin verdiği alarmlara göre, görüntü izlemesi yaparken, 13 polis merkezi, kendi sorumluluk alanlarında meydana gelen olaylarda delil elde etmek amacıyla kameraları 24 saat boyunca canlı takip edecek. 8 emniyet birimi de kendilerini ilgilendiren olayları takip edecek."

Vali Harput, plaka tanıma sistemi ile kentte ya da başka illerde adli olaylara karışan araçlar ile çalıntı otoların anında tespit edileceğini aktardı. Harput, kırmızı ışık ve trafik kuralları ihlallerinin adreslere fotoğrafları ile birlikte postalanacağını söyledi. Sistem ile ekip otolarının da eşzamanlı izleneceğine dikkat çeken Vali Harput, kameraya yakalanan kişilerin anında suç verilerine ulaşılarak işlem yapılabileceğini ifade etti. Vali Harput, "KGYS merkezine gelen görüntüler belli bir süre saklanacak. Bu yönüyle özel hayatın gizliliğine ve kişisel verilerin kayıt altına alınmasında hassas davranılacak. Ayrıca, operatörlerin özel hayatla ilgili görüntü almasını engellemek için mahrem yerlerde perdeleme yapılacak." dedi.

Projenin iletişim altyapısının, 12 Haziran 2009'da Turkcell şirketinin altyapı firması olan Superonline ile Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü arasında imzalandığını anlatan Vali Harput, sözlerini şöyle sürdürdü: "İmzalanan protokol ile KGYS Bursa Projesi kapsamında tüm emniyet birimleri ve kamera noktalarına kadar toplam 362 kilometre kazı yapılarak 33 milyon TL'ye mal olacak çalışma bedelsiz olarak sağlandı. Bu protokol ile firma 10 yıl boyunca altyapının bakımını ücretsiz sağlayacak. Yine hiçbir ücret ödenmeden oluşturulan iletişim altyapısı şayet gerçekleşmeseydi; kamera görüntülerinin izlenebilmesi için yıllık 3 milyon TL iletişim bedeli ödenmek zorunda kalınacaktı. Ayrıca, altyapı sayesinde daha önce yıllık olarak ödenmekte olan toplam 120 bin 660 TL tutarındaki iletişim gideri de ödenmeyecek."

Vali Harput, sistemin toplam 17 milyon 750 bin TL'ye mal olduğunu belirterek, İl Özel İdaresi'nin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO'dan da belli katkılar aldıklarını ifade etti.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bursa-336-kamera-ile-izlenecek_84458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!