Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa’daki Çarpık Yapılaşma Artık Durma Noktasına Geldi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, bir şehrin sağlıklı olması için o şehrin yollarıyla, sularıyla ve çevresiyle planlı olması gerektiğini vurguladı.

Zaman
2


b>Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, bir şehrin sağlıklı olması için o şehrin yollarıyla, sularıyla ve çevresiyle planlı olması gerektiğini vurguladı.

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’ni ziyaret ederek, Oda Başkanı Esin Mıhçı’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Şahin, Bursa’nın en çok göç alan şehirlerin başında geldiğini ve bu yüzden geçmiş dönemlerde çarpık yapılaşmanın bir türlü önüne geçilemediğini hatırlattı.

“Yeni çıkarılan yasalar sayesinde çarpık yapılaşma neredeyse durma aşamasına geldi.” diyen Şahin, bir şehrin sağlıklı olması için o şehrin yollarıyla, sularıyla ve çevresiyle planlı olması gerektiğini vurguladı. Sürdürülebilir planlı bir şehirin çok önemli olduğunu kaydeden Şahin, şunları söyledi: “Bu yüzden 25 Mayıs tarihinde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ‘Daha güzel bir Bursa nasıl kurarız?’ düşüncesi ile ilgili bir toplantı yapacağız. Toplantıya meclis üyelerimizi ve belediye başkanlarımızı da davet ederek onların görüş ve düşüncelerini de alacağız.”
Yaşanabilir, modern ve güzel bir Bursa için hep birlikte el ele vererek çalışmak gerektiğini vurgulayan Şahin, “Birlikte iletişim ve ekip olmak çok önemli. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları Türkiye’ye örnek olacak bu dayanışmayı en güzel şekilde sergileyecektir.” dedi. Merinos’un Bursa için ayrı bir yeri olduğunu da hatırlatan Başkan Şahin, bu konudaki muhtemel gelişmeleri şöyle açıkladı: “Merinos Parkı’nı ve Kültürpark’ın mevcut duvarlarını yıkarak halka açmak istiyoruz. Avrupa ve Amerika’daki parklara halkla iç içe olması düşünülerek hiçbir duvar örülmemiş. Bu konuyu biz de gündemimize alarak Bursalı hemşerilerimize sunacağız. Halkımız duvarların kaldırılmasını isterse Merinos ve Kültürpark duvarlarını hemen yıkıp buralara daha güzel ve modern alanlar oluşturacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursadaki-carpik-yapilasma-artik-durma-noktasina-geldi_27032.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • zengin olanlar kaçak evlerini kolayca yapıyor, fakirler ise herzamanki gibi ezilmeye devam ediyor. kaçak yapılaşmaya dur diyelim diyorsunuz icraata gelince duruyorsunuz...geçen gün ihbar verdim ilgilenen olmadı....bunları nereye bildirmek lazım, biz de bilmiyoruz...her şey RÜŞVET mi? soruyorum bu belediyelerde görev yapan kardeşlerime...bize yakışmıyor iltimas....şimdi burdan sesleniyorum ülkemize sahip çıkalım kaçak yapılaşmaya DUR diyelim.... ihbar:esenevler mh.erikli cd.erikli fırının altı...ilkay sitesinin önü...BURSA YILDIRIM size rica ediyorum bu kaçak yapıyı durdurun...ben vatandaşlık görevimi yapıyorum gerisi sizin insaniyetinize kalmıştır.... YANITLA
  • bence daha açık anlatabilirdiniz YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!