Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa'nın Atık Su Sorunu, Belediye Sanayici İşbirliği ile Çözülecek

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, organize olamamış sanayicilerin atıklar konusunda kararlılık ile çalıştıklarını belirterek, bu konuyu belediye-sanayici işbirliği ile çözeceklerini söyledi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayiciler, arıtma tesisi kurmayan firmaların

Zaman Gazetesi
Bursa'nın Atık Su Sorunu, Belediye Sanayici İşbirliği ile Çözülecek

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, organize olamamış sanayicilerin atıklar konusunda kararlılık ile çalıştıklarını belirterek, bu konuyu belediye-sanayici işbirliği ile çözeceklerini söyledi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayiciler, arıtma tesisi kurmayan firmaların haksız rekabet oluşturduğuna dikkat çekti.
 
Bursa'da sanayicilerin en büyük problemleri arasında yer alan atık su sorunu, belediyelerle yapılacak işbirliği ile halledilecek. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Yedikardeş, Sayman Hasan Moral, Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Yılmaz, Hakan Kale ve DOSAB Bölge Müdür Yardımcısı Serhat Şengül, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'yı ziyaret ederek atık su arıtma konusundaki sıkıntılarını dile getirdi.

Yedikardeş, bölgedeki bazı fabrikaların atık su arıtma tesislerinin olmamasının hem çevreyi hem de haksız rekabetten dolayı 30 milyon dolar arıtma tesisi yapmış Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) gibi sanayi bölgelerini zora soktuğunu söyledi. Yedikardeş, kendi tesislerini devletten yardım almadan kurduklarını belirterek şöyle konuştu: "Şu anda sanayimiz günlük 70 bin metre küp atık su arıtma kapasitelidir. Biz kirli suyumuzu atarken de ayrı bir bedel ödemekteyiz. Üretim yaptığımız sürece bizler de atık su bedeli ödüyoruz. Biz şu anda derelere rastgele salma yapan işletmelerin Çevre İl Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ tarafından acilen arıtma tesisi kurma konusunda mecbur edilmesini istiyoruz."

DOSAB bünyesinde üretim yapan sanayiciler olarak yaşadıkları sıkıntıların çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirten Yedikardeş, arıtma sistemleri olmayan sanayicilerin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Organize sanayi bölgesi haline gelemeyen birtakım fabrikaların, arıtma tesisleri olmadan üretim yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Selim Yedikardeş, "DOSAB olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Arıtma konusunda üzerimize düşenleri yerine getirmek adına günlük 70 bin metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olan tesisimizi aralıksız işletiyoruz. DOSAB'da çalışan hiçbir fabrika zehirli atıklarını çevreye bırakmıyor. Ancak organize olamayan ve Bursa'nın çevresine dağılmış birtakım fabrikalar, atıklarını derelere salmaktan çekinmiyor." dedi.

DOSAB Arıtma Tesisleri'nin, günlük 70 bin metreküp atıksuyu arıtma kapasitesine sahip olduğunun bilgisini veren Yedikardeş, tesisin ortalama olarak 45 bin metreküp atık su arıtma kapasitesi ile çalıştırıldığını kaydetti. Arıtma tesislerinin daha faydalı kullanılmasını istediklerini dile getiren Selim Yedikardeş, ayrıca arıtma tesisi olmayan diğer fabrikaların, geçici olarak DOSAB'a atık sularını belli bir bedel ve BUSKİ'nin yönlendirmesi ile kabul edebileceklerini bildirdi.

Amaçlarının, hem kendi tesislerinin tam kapasite ile çalışması hem de arıtma çevrenin temizliğine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Yedikardeş, "Bizler her halükârda bu tesisin tam kapasite ile çalışıyormuş gibi vergisini ödüyoruz. Arıtma tesisine sahip olmayan firmalar BUSKİ'nin yönlendirmesi ile atıklarını bizim tesislere yönlendirsinler. Maliyet fiyatları ile bu işi yapmaya hazırız. Amacımız Bursa'ya katkı sağlamak." diye konuştu. Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı DOSABSİAD Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, organize olamamış sanayicilerin atıkları konusunda kararlılık ile çalıştıklarını belirtti. Çetinavcı, şöyle konuştu:

"BUSKİ olarak bizim görevimiz atık su arıtma tesisi olmayan işletmelere ruhsat vermemek. Başkanımızın bu konuda bizlere verdiği direktifler doğrultusunda deşarj yönetmeliğini katı bir şekilde uyguluyoruz. Sanayicilerimiz ile birlikte çalışarak bu sorunların üstesinden geleceğiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursanin-atik-su-sorunu-belediye-sanayici-isbirligi-ile-cozulecek_76098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!