Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa'ya 130 Milyon Euro'luk 8 Lüks Otel daha Geliyor

Sanayideki üretimi ve ihracatıyla ön plana çıkan Bursa'da turizm yatırımları da hız kazandı. Halen turistik işletme belgeli 23 tesisin bulunduğu kent merkezinde, toplam yatırım değeri 130 milyon euroyu bulan 8 lüks otel daha yapılıyor. İl genelinde ise 16 turistik tesisin yapımı devam ediyor. Başta Uludağ olmak üzere, inanç, kültür, termal, ve

Referans Gazetesi
1 Bursa'ya 130 Milyon Euro'luk 8 Lüks Otel daha Geliyor

Sanayideki üretimi ve ihracatıyla ön plana çıkan Bursa'da turizm yatırımları da hız kazandı. Halen turistik işletme belgeli 23 tesisin bulunduğu kent merkezinde, toplam yatırım değeri 130 milyon euroyu bulan 8 lüks otel daha yapılıyor. İl genelinde ise 16 turistik tesisin yapımı devam ediyor. Başta Uludağ olmak üzere, inanç, kültür, termal, ve deniz turizmindeki potansiyeline karşın, altyapı ve tanıtım eksiklikleri nedeniyle turizm pastasından yeterli payı alamayan Bursa'da çok yıldızlı otel yatırımlarında artış yaşanıyor. En büyük yatırım ise Durmazlar tarafından yaşama geçiriliyor.

Bursa'nın önde gelen sanayi kuruluşlarından Durmazlar Makine, Hilton ile franchising anlaşması yaparak, 35 milyon euro tutarındaki yatırımla kentte iki otel inşa ediyor. Durmazlar Makine AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, firmalarının ikinci bir sektör olarak turizme yöneldiğini belirterek, Bursa'nın ardından İstanbul, İzmir ve Ankara'da otel yapacaklarını söyledi.

Referans'ın sorularını yanıtlayan Durmaz, Hilton ve Hempton Hilton adlı iki otel için toplam 35 milyon euroluk yatırım gerçekleştireceklerini belirterek, Hilton'la yaptıkları anlaşma kapsamında, Türkiye'de ilk defa çift markalı otel projesinin yaşama geçirileceğini vurguladı. Durmazlar olarak, ikinci bir sektöre girdiklerini ve bu alanda yatırımlarını sürdüreceklerini anlatan Durmaz, "170 odalı lüks Hilton Bursa ile 106 odalı Hampton Bursa'yı yan yana inşa ediyoruz. Bu yatırımımız 2001 yılını son aylarına doğru faaliyete girmiş olacak. Ayrıca İstanbul, Ankara ve İzmir'de yatırım yapacağız. İstanbul'daki otelimizin arsası hazır. Otellerin birini faaliyete geçirdikten sonra, diğerine başlayacağız. Stratejimizi bu şekilde olacak" diye konuştu.

İlk olarak Bodrum'daki oteli ile turizm yatırımlarına başlayan Sönmez Holding de, Uludağ ve Antalya'daki otellerinin ardından Bursa'daki "Baia Bursa"nın inşaatını tamamladı. Yeni Yalova Yolu'nda 150 odası ve 233 yatak kapasitesiyle iş amaçlı münferit misafirlere hitap edecek otel, şehir merkezine yakınlığı ve şehirlerarası karayolunun üzerinde olması sebebiyle Bursa için kilit bir noktada yer alıyor. Kompleksindeki alışveriş kültür ve yaşam merkezleri ile misafirlerine yaşam kolaylığı vadeden otelin resmi açılışının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
    
Arap yatırımcı heyecanı

Bir dönem zengin Arap turistlerin gözdesi olan Bursa'da, Kuveyt ve Iraklı iki işadamının 7 yıldızlı otel yapmak için girişimlerde bulunduğunun açıklanması da kentte heyecan yarattı. Emlak Komisyoncuları Odası başkanı Ahmet Gür, ismini vermediği iki işadamının Dubai'deki otellerin benzerini Bursa'da inşa etmek için arsa sahibiyle prensipte anlaştıklarını bildirdi. Arap yatırımcıların arsa sahibinin yüzde 50 ortaklık teklifini kabul ettiğini ve Belediye ile Anıtlar Kurulu yetkilileriyle görüştüğünü anlatan Gür, "Bizden yer bulma konusunda yardım istediler. Kendilerine 7 dönümlük bir yer bulduk. Proje Dubai'deki otellerden esinlenerek yapılacak. 300 oda kapasiteli olması düşünülüyor. Henüz resmi bir anlaşma yok. Önümüzdeki günlerde gelişme sağlanacağını tahmin ediyoruz" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise, kendilerine bu yönde yapılmış bir başvurunun olmadığını kaydettiler.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/bursaya-130-milyon-euroluk-8-luks-otel-daha-geliyor_71264.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bu projeler ve devamları inşallah gerçekleşir YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!