Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Bütün Afrika Ülkelerinde Pazar Çalışması İçindeyim''

Kenya'da mobilya üretimi için 2 yıl önce fabrika kuran Akbaş Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbaş, Kenyalı bir ortakla birlikte bu çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

yapi.com.tr / AA



Kenya'da mobilya üretimi için 2 yıl önce fabrika kuran Akbaş Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbaş, Kenyalı bir ortakla birlikte bu çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

Akbaş, ''Oradaki yatırımımız yaklaşık 500 bin dolarlık bir çalışma... Kapasite olarak da şu anda yıllık 1 milyon dolarlık üretim yapabilecek seviyede... Henüz çok büyük çapta değil ama bir başlangıç olarak kuruldu, devamı üzerinde çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Sadece Kenya'da değil bütün Afrika ülkelerinde pazar çalışması içinde olduğunu ifade eden Akbaş, Kenya dışında hali hazırda Nijerya'da da yatırımları olduğunu, Türkiye'den 6 ortağın bir araya gelerek Art Furniture isminde bir firma kurduklarını söyledi.

Malawi'de de yatırımları bulunduğunu dile getiren Akbaş, şöyle konuştu:

''Burada da yine Artline Furniture olarak şirket kurduk, Malawi'nin 1 numarası konumunda... Nijerya'da çalıştığımız firma da o ülkede sektörün üçüncü sırasında yer alan bir firma... Bu çalışmalarımız hali hazırda sürüyor. Diğer ülkelerde de yine bu türden çalışmalar yapmak için Türkiye'den yatırımcı arkadaşlarla çalışıyoruz. Özellikle Türkiye'deki pazarını kaybetmiş ama dürüst, çalışmaları kaliteli olan sektördeki arkadaşlarımıza yeni pazarlar açmak için Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonunun (MARİFED) dış ticaret komitesi olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bu şekilde yeni ülkelere de yatırımları hedefliyoruz.''

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/butun-afrika-ulkelerinde-pazar-calismasi-icindeyim_87810.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!