Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Büyük Menderes'i Koruma Eylem Planı

Çevre ve Orman Bakanlığı ile TÜBİTAK Denizli, Aydın, Uşak ile Afyonkarahisar ve Dinar havzasındaki su kaynakları ve atık su depolama alanları ile ilgili eylem planı hazırlayacak. Büyük Menderes Havzası'ndaki çalışmada elde edilecek sonuçları, diğer havzalardaki çalışmalarda da değerlendirilecek.

Yeni şafak Gazetesi



Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Şahin, Bakanlığın Türkiye genelindeki 4 havzada koruma eylem planı çalışması başlattığını, 11 havzada da TÜBİTAK ile birlikte koruma eylem planı hazırlanacağını bildirdi.

Büyük Menderes Koruma Eylem Planı bilgilendirme toplantısı, Denizli Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Büyük Menderes Havzası Eylem Planı ile mevcut su kaynaklarının korunması, atık su arıtma tesisleriyle katı atık depolama alanlarının belirleneceğini kaydetti.

Planın Denizli, Aydın, Uşak ile Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesini kapsadığını belirten Şahin, 'Bakanlık olarak, Türkiye genelindeki 4 havzanın koruma eylem planını hazırlıyoruz. TÜBİTAK ile de geri kalan 11 havzanın koruma eylem planları hazırlanacak. Büyük Menderes Havzası'ndaki çalışmada elde edilecek sonuçları, diğer havzalardaki çalışmalarda değerlendireceğiz' dedi.

Amaç, Büyük Menderes'i korumak

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de daha önce Denizli, Aydın ve Uşak illeri ile Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesini içine alan bir havza birliği oluşturulduğunu ve Büyük Menderes Nehri'nin su kalitesinin korunması için proje başlattığını, yeni projenin bu çalışmayı da içine alacağını anlattı.

Vali Erkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Menderes Nehri Havzası Koruma Birliği'nin yürüttüğü, Devlet Su İşlerinin ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nın öncülük ettiği eşleştirme projesi var. Bu projede, hem Büyük Menderes Nehri'nin su kalitesinin korunması, hem kapasitesinin artırılmasına yönelik Avrupa Birliği ile bir eşleştirme projesi uygulanıyor. Havza koruma eylem planı, bizim yürüttüğümüz bu projeyi de içine alacak şekilde geniş kapsamlı olarak yapılacak. Bunun içerisinde yalnızca su yok. Su yönetimi ile birlikte atık su var, katı atıklar var. Diğer çevre kirliliğine yol açan etmenler var. Bunların hepsi bir eylem planına dönüştürülecek.'

Dijital haritası çıkarılacak

Konuşmaların ardından, TÜBİTAK Büyük Menderes Koruma Havzası Eylem Planı Koordinatörü Dr. Sönmez Dağlı, yapılacak çalışma ile ilgili bilgi verdi.

Hazırlanacak eylem planı ile havzadaki evsel ve sanayi atıkları kirleticileri ile düzensiz depolama alanlarının meydana getirdiği kirlenmeleri tespit edeceklerini anlatan Dağlı, şöyle devam etti:

'GPS cihazları ile koordinatlarını alacağız ve dijital ortamda haritalandıracağız. Havzanın ilk etapta bir fotoğrafını çekeceğiz. Ocak ayından sonra başlayacağımız ikinci kısımda da havzadaki bütün yerleşim yerlerinin, bütün belediyelerin tek tek arıtma tesisi ya da katı atık depolama alanı yapmaları yerine, birlikler oluşturarak atıklarının beraber arıtabileceği, çöplerini beraber depolanabileceği bir fizibilite çalışması yapacağız.'


http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuk-menderesi-koruma-eylem-plani_74616.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!