Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükada'da 2 Milyon Liralık 'Müze' Karmaşası

Adalar Vakfı, Büyükada'daki eski Taş Mektep'i müze yapmak için 2010 AKB Ajansı'ndan 2 milyonluk bütçe aldı. Ancak binanın mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne aitti ve iddiaya göre İBB'nin projeden haberi yoktu.

Sabah Gazetesi
Büyükada'da 2 Milyon Liralık 'Müze' Karmaşası

Adalar Belediye Başkanlığı, Adalar Vakfı ve 2010 Ajansı, Nisan 2009'da Büyükada'daki Taş Mektep'e müze kurulması için bir protokol imzaladı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı müze için 2 milyon 609 TL bütçe ayırdı. Paranın büyük bir kısmı vakfa ödendi. Oysa Taş Mektep'in mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) aitti ve hiçbir kurum ve kişiye tahsis edilmemişti. Büyükşehir, müze projesiyle ilgili protokolü de yerel basından öğrendi. Buna rağmen, Adalar Müzesi ile ilgili bütçe, 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu toplantısında kabul edildi. Adalar Vakfı da müzenin 2010'un temmuz ayında açılacağını duyurarak 2010 Ajansı'ndan para almaya, halktan malzeme istemeye başladı. Adalar Müzesi için yönetim kurulu bile oluşturuldu. Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Adalar Vakfı Başkanı Aykut Mutlu ve Adalar Müzesi Koordinatörü Serhat Baysan yönetime seçildi. Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban da Danışma Kurulu'nda yer aldı.

İhbar mektubu geldi

Skandal protokol İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve İçişleri Bakanlığı'na birer ihbar mektubuyla bildirildi. İBB, konudan haberdar olur olmaz ilgili yerlere yazı yazarak Taş Mektep'in belediye bünyesinde bulunan Müzeler Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini duyurarak "Söz konusu binayı kendi bünyemizde değerlendireceğiz" açıklaması yapıldı. Bu arada, Adalar'da yaşayan bazı vatandaşların; Adalar Vakfı'nın, 2010 Ajansı'ndan müze için usulsüz olarak aldığı paraların nereye harcandığı anlaşılamadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

"Yüz akı olacak bir proje"!

2010 AKB Kültürel Miras ve Müzeler Direktörü Suay Aksoy ise "Müze için okulun tahsisinin alınmadığı" iddialarının doğru olmadığını belirterek "Ödemeler yapılıyor. Adalar'ın yüz akı olacak bir proje oluşturacağız. Bir komite Adalar'a giderek denetleme yaptı. Çalışmalar istediğimiz düzeyde gidiyor. Hakedişleri geldikçe ödemelerini yapıyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyukadada-2-milyon-liralik-muze-karmasasi_76338.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!