Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir Belediyesi Arazi Vurguncularını Kayırdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın önceki gün yapılan belediye meclisinde, Küçükçekmece ile ilgili olarak aldığı ve Küçükçekmece İç-Dış Kumsal Alanını, "Kentsel Yenileme Alanı" olarak kabul eden karar ile, arazi vurguncularını cesaretlendirdiğine dikkat çekiliyor.

BirGün Gazetesi



b>İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın önceki gün yapılan belediye meclisinde, Küçükçekmece ile ilgili olarak aldığı ve Küçükçekmece İç-Dış Kumsal Alanını, "Kentsel Yenileme Alanı" olarak kabul eden karar ile, arazi vurguncularını cesaretlendirdiğine dikkat çekiliyor.

Kararın, kısa süre önce kamuoyunu TOKİ Vurguncuları' olarak meşgul eden ve TOKİ'nin konut yapacağı söylentisini yayarak, başta Kayabaşı, Altınşehir ve Tahtakale'deki mülk sahiplerinin ev ve arazilerini toplu olarak almaya çalışan bazı fason şirketlerin, yaptıklarının onaylanması anlamına geldiğine de işaret ediliyor.

Buna göre, Planlama Müdürlüğü'nün, "bir yerin yenileme alanı olarak ilanı, bu alanda imar uygulamasına yönelik bir karar olduğundan, henüz planlama çalışması süren bir alanda konunun bu aşamada değerlendirilmemesi, bölgeye ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan kararları netleştikten sonra değerlendirilmesi gerektiği" ibaresiyle de, kısa sürede imar yolunun açıldığı dile getiriliyor.

İlçe belediyesi de onaylamış
Söz konusu raporda, Küçükçekmece Belediye Meclis kararları ile Küçükçekmece İç-Dış Kumsal Yenileme Alanı sınırlarını gösteren 1/5000 ölçekli paftaların yazı ekinde yer aldığı da belirtilerek, bu durumun Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale edilip karara bağlanması ile ortaya inanılmaz bir vurgun onayının çıktığı öne sürülüyor.

Bu acele niye?
Bu arada projeye ilişkin imar planlarının hiçbirinin tamamlanmamasına rağmen, projenin olduğu gibi kabul edilmesine, CHP'den sert tepki geldi. Toplantıda söz alan CHPli meclis üyeleri, projenin bu kadar acele geçirilmesinin akıllarda yer alan şüpheleri doğrular bir nitlek taşıdığına işaret ederek, projenin kabulü halinde, vurgun yapanların, yasa dışı faaliyetlerinin yasallaşmış olacağını vurguladılar.

Konut fiyatları patlayacak
Bölge ile ilgili olarak ortaya konulan ve ödül aldığı kaydedilen ekolojek dengeyi koruyucu ve birbirinden bağımsız binalar şeklinde tasarlanmış olduğu iddia edilen projelerin uygulamaya geçirilmesi ile birlikte, bölgede yeni riskler yaratılacağı ve başta Küçükçekmece ve Avcılar olmak üzere birçok yerleşim biriminde konut fiyatlarını en az beş kat arttıracağı öne sürülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehir-belediyesi-arazi-vurguncularini-kayirdi_56849.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!