Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir Belediyesinin İmar Planı Değişikliği Nedeniyle İptal Edildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Maliye Hazinesine ait İstanbul Yenibosna'daki 14 bin 576.53 metrekare yüzölçümlü arsanın satışı için açtığı ihaleyi imar değişikliği nedeniyle iptal etti.

yapi.com.tr / AA
Büyükşehir Belediyesinin İmar Planı Değişikliği Nedeniyle İptal Edildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Maliye Hazinesine ait İstanbul Yenibosna'daki 14 bin 576.53 metrekare yüzölçümlü arsanın satışı için açtığı ihaleyi imar değişikliği nedeniyle iptal etti.

ÖİB'nin iptale ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre ihalede teklif alma süresi 30 Mart 2011 tarihinde sona erecek olan arsanın bulunduğu bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesi nazım imar planı değişikliğine gitti. Yeni imar çalışması Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun da onayına sunuldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da söz konusu taşınmazın ihalesinde son teklif verme süresinin yaklaşması, imar planı değişikliğine ilişkin ÖYK kararının henüz çıkmaması, plan değişikliğinin kamuoyuna duyurulması süreci ve yatırımcıların yeni imar durumuna göre yeniden değerleme yapmalarına imkan tanımak amacıyla, mevcut ihalenin iptal edildiğini bildirdi.

Özelleştirme İdaresi, taşınmaz ile ilgili imar planı değişikliğinin ÖYK tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından arsa için yeniden ihaleye çıkacak.

İhalesi iptal edilen arsanın yeni imar planında 1.75 yapılaşma koşulu getiriliyor ve mevcut alanın prestij hizmet alanı olarak düzenlenmesi öngörülüyor. Burada ticaret ve hizmet alanlarının (iş merkezi, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, gazino, lokanta, çarşı, rezidans, ofis, büro, banka ve finans kurumları, yönetimle ilgili tesisler, otel, motel vb. turizm tesis alanları, sinema, tiyatro, Sergi salonu, müze gibi kültürel ve sosyal tesisler ve benzeri kullanımlar) yer alabileceği belirtiliyor.

Arsa üzerinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlardan uygun görüş alınmak koşulu ile (Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UKOME, İtfaiye Daire Başkanlığı) özel hastane, özel eğitim tesisi, kültürel ve sosyal tesisler ile katlı otopark da yapılabilecek.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehir-belediyesinin-imar-plani-degisikligi-nedeniyle-iptal-edildi_86520.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!