Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir İstanbulluları Denizle Buluşturuyor

Marmara Denizi'ni atıksu tehditinden kurtaran "Kartal İlçesi Atıksu Şebeke İnşaatı ve Tugay Deresi Boru İtme Tekniğiyle Atık Su Toplayıcıları İnşaatı" söz verildiği tarihte tamamlandı.

İBB



stanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 4.5 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan "Kartal İlçesi Atıksu Şebeke İnşaatı ve Tugay Deresi Boru İtme Tekniğiyle Atıksu Toplayıcıları İnşaatı" İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş tarafından hizmete alındı. Programda Kartal Kaymakamı Dursun Ali Şahin, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaettin Ersoy ile İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur da yer aldı.

Bütçesinden en büyük payı atıksu projelerine ayırarak yatırımlarını hız kesmeden sürdüren İSKİ, iki büyük çevre koruma yatırımını tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sundu. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri atıksu yatırımlarıyla, İstanbulluları denizle barıştıran Büyükşehir Belediyesi, dereleri ve denizleri atık su tehditinden kurtarmak için, çevre koruma projeleri üretmeye devam ediyor.

35 milyon YTL'ye malolan Kartal ilçesi Atıksu Şebeke İnşaatı kapsamında 40 km uzunluğunda atıksu şebekesi döşendi. Kartal Uğur Mumcu'dan, sahil yolu ve Dragos Burnu'na kadar Tugay Deresi üzerinde 500 - 1600 mm çapları arasında toplam 3.652 atıksu kollektörü döşendi. Böylece dere güzergahı boyunca kollektörler vasıtasıyla toplanan atıksular, Tuzla arıtma tesisine ulaştırılmış oldu. Proje kapsamında Tugay, Pendik, Çavuşoğlu dereleri ile Kemikli derede su alma yapıları da inşa edildi.

5.6 milyon YTL'ye malolan Tugay Deresi Boru İtme Tekniğiyle Atıksu Toplayıcıları İnşaatı kapsamında ise daha önce açıktan akan Tugay Deresi vasıtasıyla Marmara Denizi'ni kirleten atıksular kollektörlerle toplanarak Tuzla Arıtma Tesisi'ne ulaştırıldı. Proje kapsamında Asya Yakasında 1400 mm çapında toplam 3241 metre boru itme hattı yapılması planlandı ve Tugay Deresi'nde 1262 metrelik boru itme inşaatı tamamlandı. Bu sayede Tugay Deresi'nde açıktan akarak çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden atık sular kontrol altına alındı.

İnşaat, E5 karayolu ve demiryolu geçitleri ile Asya yakasının bir çok noktasındaki geçiş trafigini aksatmadan ve açık kazı yapılmadan "boru itme" yöntemiyle kısa sürede tamamandı.

Başkan Topbaş "İstanbulluları denizle buluşturuyoruz..."

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, şu anda İstanbul'un 128 kmlik sahilinin denize girilebilecek noktaya geldiğini belirterek, "Bu iş kapsamında 115 milyon metreküp atıksuyun Marmara Denizi'ne ulaşmasını engelliyoruz. Yüklenici firmaya ve İSKİ'ye böyle bir projeyi 4.5 ay gibi kısa bir sürede tamamladıkları için teşekkür ediyoruz. İstanbulluların da denize girmeye hakkı var ve artık İstanbullular gönül rahatlığı ile denize girebilecekler." dedi

İstanbul'da bir taraftan altyapı ve dere ıslahı ile ilgili çevre projelerini tamamlarken diğer taraftan da şehri dünya ile yarıştıracak vizyon projelere ve dev organizasyonlara imza attıklarını hatırlatan Başkan Tobpaş şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz Formula 1'e ortak olduk ve bu yarışı Ağustos ayında İstanbul'da gerçekleştiriyoruz. Aynı pisti Moto GP yarışları için de kullanacağız. Bu tür organizasyonların İstanbul'a bir çok ciddi katkıları olacak. Öte yandan Yedi Kuleyi bir yatırımcı turizm için bizden istedi, biz de dünyanın en büyük mimarlarından birine projeyi çizdirirseniz olur dedik ve kendileri varız dediler. İstanbul'a bu tarzda çok sayıda vizyon proje kazandıracağız."

Programda konuşan İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur proje hakkında bilgi verirken Kartal Kaymakamı Kartal kaymakamı Dursun ali Şahin, Kartal belediye başkanı Arif Dağlar bu önemli hizmetten dolayı Başkan Topbaş'a teşekkür ettiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehir-istanbullulari-denizle-bulusturuyor_27887.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!