Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir’den Çevre için 200 Milyon YTL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve beldelerde arıtma sistemini sağlıklı çalıştırmak için kanal yatırımlarına başladı. Altyapısı olmayan yerlere kanal şebekesi döşenecek. Toplayıcı hatlarla da evsel atıkların arıtma tesisine ulaşması sağlanacak. Toplam 42 kilometrelik kanal hattı için ihaleye çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi; deniz, nehir

Milliyet Gazetesi
1 Büyükşehir’den Çevre için 200 Milyon YTL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve beldelerde arıtma sistemini sağlıklı çalıştırmak için kanal yatırımlarına başladı. Altyapısı olmayan yerlere kanal şebekesi döşenecek. Toplayıcı hatlarla da evsel atıkların arıtma tesisine ulaşması sağlanacak. Toplam 42 kilometrelik kanal hattı için ihaleye çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi; deniz, nehir ve tarım alanlarını kirlilikten kurtaracak projeler için 200 milyon YTL’lik kaynak ayırdı.

Yapımı devam eden 40 bin kişilik Ayrancılar-Yazıbaşı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’yle 100 bin kişilik Menemen Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne, yerleşim yerlerinin evsel atıksularını toplayıp iletmek için toplam 28 kilometre uzunluğunda toplayıcı hat yapılacak, tıplam 14 kilometrelik de kanal şebekesi döşenecek. Menemen Asarlık, Ulukent, Koyundere, Seyrek beldeleri ve Günerli Köyü atıksu şebekesi; Asarlık, Koyundere-Ulukent ve Menemen’den gelen evsel atıklar, inşa edilecek 13 kilometrelik toplayıcı hatla Menemen Arıtma Tesisi’ne bağlanacak. Seyrek Beldesi’yle Günerli Köyü’ne, 14 kilometrelik kanal şebekesi yapılacak. Bölgenin evsel atıkları, 4 kilometrelik Seyrek-Günerli toplayıcı hattıyla Menemen Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarılacak.

Ayrancılar-Yazıbaşı ve Kuşçuburnu’ndan gelen evsel atıksuları toplayarak Ayrancılar-Yazıbaşı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletmek için de 11 kilometrelik toplayıcı hat inşa edilecek. Bu iş için İZSU, 15 Eylül’de ihaleye çıkacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, arıtma tesislerinin yapımının hızla devam ettiğini söyledi, “Bunların sağlıklı çalışabilmesi için ilçe ve beldelerde sıra kanal yatırımlarına geldi” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehirden-cevre-icin-200-milyon-ytl_63516.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • yatırım yapmak cok guzel ama secim yatırımı yapmak cok kotu gonul isterd iki bir baskan kendi sorumlu oldugu donemde yatırımı yapıp kordeleyı kessin, kendisinden sonra gelenleri sıkıntıya sokmasın. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!