Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir'den Esneyebilen Güvenlik Bariyerleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelik bariyerler yerine ileri teknoloji ile üretilen esneyebilen güvenlik bariyerlerini kullanarak, kazalarda oluşan hasarı ve can kayıplarını en aza indirecek. 'Kırkayak' olarak tabir edilen ve kavşaklara konulmaya başlanan esnek bariyerler, çarpma anında sürücünün hayatını kurtarıyor.

yapi.com.tr
Büyükşehir'den Esneyebilen Güvenlik Bariyerleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelik bariyerler yerine ileri teknoloji ile üretilen esneyebilen güvenlik bariyerlerini kullanarak, kazalarda oluşan hasarı ve can kayıplarını en aza indirecek. 'Kırkayak' olarak tabir edilen ve kavşaklara konulmaya başlanan esnek bariyerler, çarpma anında sürücünün hayatını kurtarıyor. Katılım kavşaklarında kullanılan çelik bariyerler, kaza anında araçlara büyük hasar veriyordu. Özellikle hız limitini aşan sürücülerin yaptığı kazalar zaman zaman ağır yaralanmalara ve ölümleri neden oluyordu.

‘Hava Yastıklı Darbe Emici Bariyerler’ (Kırkayak), öncelikle E-5 (D-100) Karayolu ve bağlantı yollarının trafik kaza riski yüksek olan ayrım noktalarında  uygulanmaya başlandı.
 
Hava Yastıklı Darbe Emici Bariyerler, Avrupa Standartları normuna uygun olarak tasarlandı. Kavşaklarda, üç farklı tip bariyer kullanılacak. Bariyer, 100 km./saat hızındaki araçları emniyetli bir biçimde durdurabilme özelliğine sahip. Kırkayak bariyerler kaza sonrası tekrar kullanılabiliyor. Kırkayakların, İstanbul genelinde kaza riski yüksek olan 77 adet yol ayrımında kullanılması planlanıyor. Anadolu Yakası’nda 27, Avrupa Yakasında 43 noktada uygulanmaya başlandı. Yeni bariyerlerin montaj çalışmaları devam ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehirden-esneyebilen-guvenlik-bariyerleri_87424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!