Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir'in Son Yağmaları

Büyükşehir Belediye Meclisi üç gündür 'tadilen projeler' üzerinde çalışıyor. İmar Komisyonu'ndan gelen görüşler en fazla 45 dakikada topluca karara bağlanıyor. Neler mi?

Hürriyet Gazetesi/Yalçın BAYER



b>Büyükşehir Belediye Meclisi üç gündür 'tadilen projeler' üzerinde çalışıyor. İmar Komisyonu'ndan gelen görüşler en fazla 45 dakikada topluca karara bağlanıyor. Neler mi?

- Şişli Esentepe'de, 1.842 m2'lik yer ticaret alanından 'ticaret ve turizm' alanına çevrildi; yükseklik serbest... Şirketin adı yok; Point Otel diye bliniyor.

- Albayraklar'ın Güneş Turizm'ine ait İkitelli'deki 25.239 m2'lik arsa 'kültürel' tesis alanından 'özel eğitim ve kültür tesis' alanına çevrildi. Ayrıca Albayraklar'a ait iki katlı boş betoranme binanın yerinin yüksek yoğunluklu 500 araç kapasiteli otoparklı olarak 'ticaret ve hizmet alanı'na dönüştürülmesine karar verildi; gene yükseklik serbest...

- Beylikdüzü'nde 142.5 dönüm kooperatif alanı düşük yoğunluktan yüksek yoğunluklu konut alanına çevrilerek 3 kattan 10 kata çevrildi; yani nüfus yoğunluğu 1.500'den 11.500 kişiye çıktı.

Kocasinan, Mahmutbey, Atatürk caddeleri kavşağında 1.919 m2'lik yere yasadışı olarak akaryakıt-LPG istasyonu izni verildi. Zabıtlarda jeolojik etüt yapan Çam adlı firmanın adı geçiyor. Yerin sahibinin 'A.Ş.' olarak geçmesi dikkat çekiyor.

- Maltepe, köprülü kavşakta, AKP'ye yakın müteahhit Hızır Ekşi'ye ait, imar ihtilaflı olan 8.527 m'lik yer 'idari tesis' alanı 'ticaret, konut ve kısmen yeşil alan'a dönüştürüldü.

- Sabiha Gökçen Havaalanı yanında Mehmet Baldaner tarafından Hazine'den alınmadan önce 'kısmen idari bina tesis' alanı olarak gözüken yer, 'ticaret, sağlık ve turizm' alanına dönüştürüldü. Hazine'den 3 trilyona alınan bu yerin değeri, iki emsal imar verilmesiyle bir anda 40 milyon YTL'ye yükseldi. Hazine zarar gördü. Bu işle Kartal eski Belediye Başkanı ve AKP'li milletvekili Mehmet Sekmen'in uğraşması dikkat çekiyor.

- Rumelihisarı'nda, AKP çevrelerine yakın bir isim olarak bilinen İbrahim Tanrıverdi ve Aziz İba'nın (Verdi Koleksiyon) 860 m2'lik kaçak yeri plan tadilatı ile yasal hale getirildi. Böylece, Beşiktaş Belediyesi'nin yıkım kararları ortadan kalktı.

- Kuveyt Türk'ün Kilyos'da 'temel eğitim parkı' olarak gözüken 8.841 m2'lik yerin konut alanına çevrilmesi reddedildi.

Kiptaş'a ret
Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi KİPTAŞ'ın 'satış vaadi ve kat karşılığı' yapmak üzere iki şahısla anlaştığı Ömerli su havzasında, Samandıra'da 38.000 m2'lik arazide konut yapmak üzere önerdiği proje reddedildi. Aslında bu yerin, Samandıra Belediyesi planlarında 'sosyal tesis alanı spor, büfe, dini tesis' olarak gözüktüğünü, KİPTAŞ'ın nasıl böyle bir proje sunduğu bazı meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Büyükşehir'de plan değişiklikleri sürecek... İstanbul daha da yağmalanacak ey ahali...

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehirin-son-yagmalari_52721.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!