Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"'Cadde ve Sokaklarda Pazar Yeri Açılamaz' Maddesi Sıkıntıya Neden Olabilir"

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, 5957 sayılı yeni ''Hal Yasası'' çerçevesinde hazırlanan yönetmelikte yer alan, ''Cadde ve sokaklarda pazar yeri açılamaz'' maddesi başta olmak üzere yönetmeliğin pazarcı esnafını zor durumda bırakacak 8 maddesinde değişiklik

yapi.com.tr / AA
"'Cadde ve Sokaklarda Pazar Yeri Açılamaz' Maddesi Sıkıntıya Neden Olabilir"

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF), 5957 sayılı ''Hal Yasası'' kapsamında hazırlanan yönetmelikle ilgili TÜSPAF'a bağlı oda başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. TÜSPAF Başkanı Mehmet Çakman, burada yaptığı konuşmada, kanunun ve yönetmeliğin genel anlamda kayıtlı pazarcıların lehine olduğunu ancak bazı sıkıntılara sebep olabilecek maddeleri de tespit ettiklerini belirtti.

Yönetmelik çerçevesinde pazar yerleriyle ilgili tek yetkilinin belediyeler olduğuna dikkati çeken Çakman, ''Yönetmelikte, belediyelerin pazar yerlerini kapatma yetkisi var. Kapatmanın ardından pazarcıların mağduriyetinin giderilmesi anlamında yeni bir yer tahsisi veya pazarcıya sahip olduğu yere karşılık ücret ödenmesi konusunda girişimimiz var'' dedi.

Çakman, TÜSPAF'a ait odaların pazar yerlerinde hizmetlerine karşılık aidat toplaması ve diğer hususlarla ilgili konunun uzmanlarıyla ciddi çalışma yaptıklarını anlatarak, ''34 maddelik yönetmelikle ilgili pazarcı esnafını zor durumda bırakacak 8 maddede değişiklik yapılmasına ilişkin önerge vereceğiz. Vereceğimiz önergelerin kabul göreceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün de pazar yerlerinin tamamının kapalı alanlara taşınmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

İstanbul'da her gün çok sayıda pazar kurulduğuna işaret eden Şengün, tüm bu pazarlar için kapalı alan tahsisinin neredeyse imkansız olduğunu ifade ederek, ''Avrupa'da açık pazarlar kuruluyor. Hatta tanınmış çok önemli meydanlarda dahi pazar yerleri kurulmasına izin veriliyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Zonguldak Pazarcılar Odası Başkanı Süleyman Özdoğan ise kentlerinde meydana gelen arzu edilmeyen olayın ardından pazar yerlerinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

Pazar yerinin çatının çökmesinin ardından kent genelinde 2 hafta süreyle semt pazarlarını açmadıklarını dile getiren Özdoğan, ''Pazar yerlerinin açılmadığı 2 haftalık süreçte normalde pazar yerinde 1,5 liraya satılan bir demet marulun fiyatının marketlerde 9 liraya kadar çıktığını gördük'' ifadesini kullandı.

Bergama Sergici Esnafı Odası Başkanı Türkoğlu da pazar yerlerinin kapalı alanlara alınmasına olumlu baktıklarını bildirdi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/cadde-ve-sokaklarda-pazar-yeri-acilamaz-maddesi-sikintiya-neden-olabilir_91290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!