Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar İki Yıl Daha Görevde

Mimarlar Odası seçim sandıklarından, 40. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun genel atmosferini yalancı çıkarmayacak bir sonuç çıktı: Mevcut Mimarlar Odası yönetimini üstlenen Çağdaş/Demokrat/Toplumcu Mimarlar topluluğunun, bu görevi iki yıl daha üstlenmesi istendi.

yapi.com.tr/E.Seda KAYIM
Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar İki Yıl Daha Görevde

imarlar Odası seçim sandıklarından, 40. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun genel atmosferini yalancı çıkarmayacak bir sonuç çıktı: Mevcut Mimarlar Odası yönetimini üstlenen Çağdaş/Demokrat/Toplumcu Mimarlar topluluğunun, bu görevi iki yıl daha üstlenmesi istendi.

Beklenen gerginlikte geçmeyen 40. Dönem Genel Kurulu’nda, özellikle Mimarlar Odası 2005-2007 dönem raporlarının okunmasıyla birlikte tansiyonlar yükseldi. Divan Kurulu’nun sataşma ve tartışma olmaması için özen ricasında bulunduğu konuk konuşmalarına geçilmesiyle, Kurul’un ve seçimlerin estireceği rüzgarların yönü tayin edilebilir oldu. Neredeyse rekor bir katılımla gerçekleşen Genel Kurul'da, Doğan Kuban, Oktay Ekinci, Niyazi Duranay gibi önemli isimlerin söz alırken, Kurul’a ezici bir çoğunlukla katıldığı gözlemlenen Çağdaş/Demokrat/Toplumcu Mimarlar’ın destekçileri, alkışlarıyla genel eğilimi ve desteği ortaya koydular. Zaman zaman çok keskin sözlerle, ağır ithamlarla süslenen konuşmaların hem sahiplerinin hem de dinleyicilerin sükunetlerini korumaları, kurulun uygar bir ortamda sürdürülmesini sağladı.

Seçime beş kala radikal bir çıkış yapan ‘Mimarlık İçin Mimarlar’a ağır tepki gösteren bir mimar topluluğun çoğunluğunda gerçekleşen katılım, seçimlerden çıkacak sonucun da habercisi oldu. ‘Mimarlık İçin Mimarlar’dan konuşma yapan, içlerinde Atilla Yücel’in de bulunduğu az sayıda konuşmacı, kurulun genel havasını değiştirmeye çalıştılarsa da, başarılı olamadılar. Haklarında yapılan ağır eleştirilere karşı, farklılığı, yeniliği ve üretimi savunan ‘Mimarlık İçin Mimarlar’ topluluğu, ‘talihsiz bir girişim’ olarak nitelendirilmekten kaçamadı. Sonuç olarak sandıktan da mağlup çıktı.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'ndaki merkezinde yapılan seçimde, 700'e karşı 1800 oyla kazanan "Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar" grubunun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Eyüp Muhcu, Günhan Danışman, Sami Yılmaztürk, Deniz İncedayı, Tores Dinçöz, Tuncay Gürpınarlı, Mustafa Fazlıoğlu, Bahattin Alpaslan, Gazanfer Karlıca, Ahmet Tercan.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cagdas-demokrat-toplumcu-mimarlar-iki-yil-daha-gorevde_59070.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!