Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çağlayan Trafiği Yer Altına İnecek

Çağlayan kavşağı, Piyalepaşa bulvarı, Kağıthane caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D-100 karayolunun birleştiği nokta, İstanbul'un en yoğun araç trafiğinin olduğu bölgelerden biri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmayla 13 bin metrekare altgeçit imalatı yapılacak, altgeçit

Zaman Gazetesi
Çağlayan Trafiği Yer Altına İnecek

ağlayan kavşağı, Piyalepaşa bulvarı, Kağıthane caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D-100 karayolunun birleştiği nokta, İstanbul'un en yoğun araç trafiğinin olduğu bölgelerden biri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmayla 13 bin metrekare altgeçit imalatı yapılacak, altgeçit uzunlukları 700 metre olacak. Çağlayan kavşağı 2 katlı bir kavşak haline gelerek, trafik yerin altına alınacak. Bu şekilde İstanbul'da birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan, 22 bin metrekare yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, üç kurum ile ortak bir proje üretilerek İstanbul'un en büyük meydanına kavuşacağını belirterek şunları söyledi: "Adliyenin açılışına yetiştirilecek ve inşaat başladıktan sonra yaklaşık 4 ayda tamamlanacak. Hem hızlı hem büyük bir çalışma olacak."

Abide-i Hürriyet Parkı ile bütünlük içinde yapılacak olan meydan düzenlemesiyle bölgede oturan, çalışan ve Avrupa'nın en büyük adliye sarayı olan İstanbul Adliyesi için sosyal bir merkez oluşturulacak. Proje, ileride yapılması planlanan metro istasyonu dikkate alınarak planlandı.

Proje ile Kağıthane caddesi (Şişli)-Çevreyolu ve Piyalepaşa yönü 12 metre aşağıdan altgeçit ile Çevreyolu ve Piyalepaşa istikametine bağlanacak. Kâğıthane ilçesinin ana çıkışlarından biri olan Kağıthane yolu ise 6 metre aşağıdan Şişli, Piyalepaşa istikametlerine, Piyalepaşa Bulvarı istikametinden gelen araçlar da, 6 metre aşağıdan altgeçitle, Kağıthane ve Şişli istikametlerine ulaşabilecekler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/caglayan-trafigi-yer-altina-inecek_81097.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!