Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çaldağı'nda Nikel Madeni İşletmesine İptal Kararı

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Çaldağı'nda nikel madeni işletmeye hazırlanan Sardes Nikel Madencilik A.Ş, ''Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Çaldağı'nda verilen orman tahsis izninin idare mahkemesince iptal edilmesine ilişkin kararın, projenin çevresel etkileri ve bakanlığın uygulamalarıyla bir ilgisinin bulunmadığını, yeni Maden Kanunu'nun

yapi.com.tr
Çaldağı'nda Nikel Madeni İşletmesine İptal Kararı

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Çaldağı'nda nikel madeni işletmeye hazırlanan Sardes Nikel Madencilik A.Ş, ''Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Çaldağı'nda verilen orman tahsis izninin idare mahkemesince iptal edilmesine ilişkin kararın, projenin çevresel etkileri ve bakanlığın uygulamalarıyla bir ilgisinin bulunmadığını, yeni Maden Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle iznin tekrar alınabileceğini'' bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, orman tahsis izninin Manisa İdare Mahkemesi'nce iptal edilmesine ilişkin henüz şirkete tebliğ edilmiş herhangi bir resmi yazı bulunmadığı belirtildi.

Buna rağmen, şirketin, mahkemeden iznin iptal edildiği yönünde bilgi aldığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Kararın gerekçesinde, mahkeme heyetince tespit edilen ve Bakanlık veya şirket tarafından eksik veya yanlış yapılmış herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Mahkeme heyetinin iptal gerekçesi, dava konusu orman tahsis izninin dayanağı olan Maden Kanunu'nun ilgili maddesinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş olması, aynı zamanda bu maddeye dayanılarak çıkarılan Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliği'nin ilgili bazı maddelerinin Danıştay tarafından yürürlüğünün durdurulması ve buna bağlı olarak da dava konusu orman izni işleminin esasını oluşturacak hukuki dayanaktan yoksun kalmasıdır.

Dolayısıyla, dava konusu işlemin iptali yukarıda anılan ilgili yönetmeliklerdeki hukuki boşluklara dayanmakta olup, Sardes Nikel'in Çaldağ Projesi'nin çevresel etkileri veya Çevre ve Orman Bakanlığı'nın uygulamalarıyla ilgisi bulunmamaktadır. Tüm çalışmalarını mevcut yasalara uygun yürütmekte olan Çaldağ Nikel Projesi, idare mahkemesinin bu kararına da saygı duymaktadır. Karar nedeniyle çalışanlarımız ve madenin açılmasını bekleyen paydaşlarımız adına üzüntü duymamıza rağmen, geçtiğimiz aylarda TBMM'ye gönderilen ve incelenmekte olan yeni Maden Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle oluşacak hukuki düzenlemeye göre orman izni tekrar alınabilecektir.'' (AA)

 

ETİKETLER: firma çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/caldaginda-nikel-madeni-isletmesine-iptal-karari_79521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!