Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cam Sektörü, 2011'de Yüzde 10 Büyüme Bekliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Cam ve Cam Ürünleri Sanayi Sektör Meclisi toplantısına katılan sektör temsilcileri, cam ve cam ürünleri sektöründe 2011'de büyüme beklentisinin yaklaşık yüzde 10 olduğunu dile getirdi.

yapi.com.tr / AA
Cam Sektörü, 2011'de Yüzde 10 Büyüme Bekliyor

ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Cam ve Cam Ürünleri Sanayi Sektör Meclisi toplantısına katılan sektör temsilcileri, cam ve cam ürünleri sektöründe 2011'de büyüme beklentisinin yaklaşık yüzde 10 olduğunu dile getirdi.

Odalar Birliğinin İstanbul'daki Hizmet Binası'nda toplanan Türkiye Cam ve Cam Ürünleri Sanayi Sektör Meclisinde, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunularak, 2011'de oluşabilecek fırsat ve sıkıntılar ele alındı. 2010 yılında enerji tüketimiyle ilgili ciddi tedbirlerin alınmasıyla krizin olumsuz etkilerinin bir parça da olsa engellendiğini dile getiren sektör temsilcileri, maliyetler dengelenerek, sektördeki büyümenin yüzde 20'lere ulaştığına işaret ettiler. Sektör meclisi üyelerinin değerlendirmelerine göre, cam ve cam ürünleri alanında 2011 yılı büyüme beklentisinin yaklaşık yüzde 10 oldu.

Alt komiteler bilgi verdi

Toplantıda, TOBB Türkiye Cam ve Cam Ürünleri Sektör Meclisi bünyesinde oluşturulan alt komiteler de yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Çevre Komitesi'yle ilgilenen Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Özer, AB ile yürütülen çevre müzakerelerinde ağır yükümlülükler yer aldığına vurgu yaptı. Özer, TOBB Sektör Meclisi ve ilgili uzmanlarla Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesi'nin misyon ve stratejisinin belirlenmesi konusunda ön görüşmelerin yapıldığını hatırlattı.

Sektör meclis toplantısında, önümüzdeki süreçte konutlarda enerji verimliliğini artırmak için, güneş enerjisinin desteklenmesi gibi, yapılabilecek çok şey bulunduğuna işaret edilirken (başta binalarda enerji tasarrufu sağlayan ve çevre korumaya yönelik ısı ve güneş kontrol camlarının kullanılması olmak üzere), işletmelerde yapılan enerji verimliliği çalışmalarının olumlu sonuçlarının beklendiğine değinildi. Öte yandan toplantıda, emisyon vergisinin gerekliliği ve devletin enerji tasarrufu için teşvik edici girdiler yaratması gerektiği dile getirildi.

ETİKETLER: yeşil ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/cam-sektoru-2011de-yuzde-10-buyume-bekliyor_85462.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!