Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Camiye Çevrilen Kariye'de Fresk ve Mozaikler Kapatıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kariye Müzesi'nin, 30 Ekim’de kılınacak cuma namazı ile birlikte ibadete açılacağını söylerken, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kariye fresk ve mozaiklerinin kapatıldığını bildirdi.

yapi.com.tr
Camiye Çevrilen Kariye'de Fresk ve Mozaikler Kapatıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul'un Fatih ilçesindeki Kariye Müzesi'nin, 30 Ekim'de kılınacak cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açılacağını duyurdu.

BirGün’de yer alan habere göre; Erbaş, Kariye'nin 72 yıl sonra ibadete açılacak olması dolayısıyla kişisel sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı. Erbaş, sosyal medya hesabından Kariye'nin fotoğrafına da yer vererek yaptığı paylaşımında, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilerek yeniden ibadete açılmasına karar verilen Kariye Camii’nin 30 Ekim'de Cuma namazı ile birlikte yeniden cemaatine kavuşacağını söyledi.

Tarihi müzedeki çalışmaların ardından Hz. İsa tasvirleri, Hristiyan semboller ve ikonaların üzerlerinin beyaz perdeyle kapatıldığı görüldü.

Durumu sosyal medya hesabı üzerinden duyuran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, şu ifadeleri kullandı: “Dünya sanat tarihinin baş yapıtlarından Kariye fresk ve mozaiklerinin kapatılması ne yazık ki yapının karakterini ve sanatsal değerini öldürecek vasıfısızlıkta. Solda eski hali, sağda yeni hali. Proje Türkiye kültür mirası yöneten ve koruyan bakanlık ve kurumları.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/camiye-cevrilen-kariyede-fresk-ve-mozaikler-kapatildi_182469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!