Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çanakkale Turizmde Geleceğini Arıyor

Adatepe’deki Hünnap Han Oteli’nin sahibi, Çanakkale Turizmi Geliştirme Platformu, Çanakkale Tarih Kültür Vakfı ile Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Turizm Komitesi Başkanı Muzaffer Bayraktar kolları sıvadı, bölgenin turizmdeki geleceğini ortaya koymak, vizyon geliştirmek, yol haritası çizmek için sektörün ilgili çevrelerini bir araya getirmeye

Radikal Gazetesi
Çanakkale Turizmde Geleceğini Arıyor

Küresel krizde turizmi darbe yemeyen nadir ülkelerden biri oldu Türkiye. Sevinmeli ama aynı zamanda da üzülmeli. Türkiye hâlâ gerçek potansiyeline yakışır turizm geliri elde edemiyor. Antalya’nın, Akdeniz bölgesinin rağbet görmesinin ötesinde, diğer bölgelerine turist çekemiyor.

Dünyada gişe rekorları kıran, Troia filminden bile Türkiye nemalanmayı beceremedi. Dahası dünyaya öykünün vatanının Anadolu olduğunu bile anlatamadı. Troia, Assos, İda (Kaz Dağı), Zeus Sunağı, Kapadokya kadar Türkiye’nin markası olması gereken zenginlikleri. Maalesef ki, yerli turisti dahi doğru düzgün çekemiyor.

Geç kalınmış da olsa Çanakkale hattında, turizme gönül verenler harekete geçti. Adatepe’deki Hünnap Han Oteli’nin sahibi, Çanakkale Turizmi Geliştirme Platformu, Çanakkale Tarih Kültür Vakfı ile Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Turizm Komitesi Başkanı Muzaffer Bayraktar kolları sıvadı, bölgenin turizmdeki geleceğini ortaya koymak, vizyon geliştirmek, yol haritası çizmek için sektörün ilgili çevrelerini bir araya getirmeye çalışıyor. Arama konferanslarında Türkiye’nin tek markası Oğuz Babüroğlu’nun yönetiminde bölgenin turizm anayasası oluşturulacak.

Yol haritası çizilmesinde Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Akdemir en önemli desteği veriyor.

Muzaffer Bayraktar, “Ortak aklın hakim olduğu düşünce birlikteliği iyi yönetilirse bölgemiz, yurtiçi ve yurtdışı turizmde ilk akla gelen iddialı, sürdürülebilir turizmin odağı olur” diyor. Bir de şunları anlatıyor: “Bölgesinin kontrollü gelişmesinde, önümüzdeki yıllar için uzun bir yol haritasının çizilmesi acil ve önemlidir. Bu yol haritasının gerçekleşmesinde yapılacak ilk hareket arama konferansıdır. Konferans sonucu çıkacak verilerlerle, bölgemizin turizm master planı gerçekleştiğinde 100 yıllık bir seyir haritamız olur.” Vurguyu da yapıyor, Muzaffer Bayraktar: “Geleceğini belirlediğimizde, bölgemizde yaşayan insanlarımızın, sosyal yaşam kalitelerinin, satın alma güçlerinin arttığı, yüzlerinin güldüğü huzurlu bir toplum oluşacaktır.”

THY, Troia, İda isimlerini kullanamaz mı?

Muzaffer Bayraktar, Çanakkale ve çevresindeki arkeolojik alanların günümüz yaşamına kavuşturulmasının önemine dikkat çekiyor. Dünya markası olabilecek, Troia, Assos, İda (Kaz) Dağı ile tanıtım bombardımanı yapılması, yurtiçi ve yurtdışı destinasyonlarda bu markalarımızın öne çıkarılması tavsiyesinde bulunuyor. Muzaffer Bayraktar şu fikri de ortaya atıyor: “Dünya markası olan THY uçaklarına, Troia, Assos, İda isimlerini verebilir.”
Bugün için bir hayal olarak görülen, ‘Troia köyü’ projesi de hayata geçirildiğinde, bölge turizmdeki gücünü artırarak, hak ettiği pastadan payını alacaktır.

Elbette bölgenin en büyük sorunu ulaşım. Uluslararası niteliği olmayan Çanakkale Havaalanı’nın yetersizliği bir yana, bölge insanının en büyük tesellisi, Edremit Havaalanı’nın bu yıl yaz sezonunda ‘uluslararası’ uçuşlara hizmet verebilecek şekilde inşa ediliyor olması.

http://www.yapi.com.tr/haberler/canakkale-turizmde-gelecegini-ariyor_75473.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!