Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çanakkale Zaferi, Panoramik Müzede Yeniden Canlanacak

İstanbul'un fethinin canlandırıldığı Türkiye'nin ilk panoramik müzesi Panorama 1453'ü tasarlayan ekip, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında müjdelediği Çanakkale Savaşı Panoramik Müzesi için çalışmalara başladı. Üzerinde ay yıldız olan 42 metre çapındaki kırmızı kubbe uydudan Türk bayrağı gibi görünecek.

Sabah Gazetesi
1 Çanakkale Zaferi, Panoramik Müzede Yeniden Canlanacak

İstanbul'un fethinin canlandırıldığı Türkiye'nin ilk panoramik müzesi Panorama 1453'ü tasarlayan ekip, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında müjdelediği Çanakkale Savaşı Panoramik Müzesi için çalışmalara başladı. Üzerinde ay yıldız olan 42 metre çapındaki kırmızı kubbe uydudan Türk bayrağı gibi görünecek. Panorama 1453'ün koordinatörü Haşim Vatandaş, "Müzenin gemilerden de gözükebilmesi için Seddülbahir'de yapılması lazım. Düşünülen bir yer de Kabatepe. Proje hazırlığımızı yaptık. Çalışmalar başlarsa bina ve resim iki yıl içinde biter" dedi.

Seyit Onbaşı'ya özel bölüm

Müzenin altındaki 2 bin 500 metrekarelik alanda ise Çanakkale Savaşı başından sonunda kadar anlatılacak. 275 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştiren Çanakkale Savaşı'nın simgelerinden Seyit Onbaşı'ya özel bir yer ayrılacak. Seyit Onbaşı'nın kullandığı topun 3 boyutlu maketi de yapılacak. Müzenin dışında yapılacak vitraylarda ise savaşla ilgili resim yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/canakkale-zaferi-panoramik-muzede-yeniden-canlanacak_68946.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Çanakkaleyi 1974 ve bu yıl gezdim. Çok şey değişiyor. Tarihine saygılı bir millet olmaya niyetli gibiyiz. İnşallah her konuda doğru düşünmeyi ögrenebilsek ölüm döşeğinde olan toplumcu Türkan Saylan'a yapılan saygısızlığı yapmazdık. Örnek Deniz Feneri e.v. davasında yapılan vurdumduymazlık olmazsa bu eylem başbakana çok uyacak. Ha gayret Ergenekonu yerli yerine oturtabilirsek herhalde ilerleyebiliriz. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!