Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çanakkale'de Hobi Bahçeleri Projesi Hayata Geçiriliyor

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Kelkit, Esenler Mahallesi'nde belediyeye ait yaklaşık 26 dönümlük arazinin 9-10 dönümlük kısmında sebze ve çiçek ekimi için hobi bahçeleri kurulacağını söyledi.

Zaman Gazetesi
Çanakkale'de Hobi Bahçeleri Projesi Hayata Geçiriliyor

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) hazırladığı projeyle, kentte yaklaşık 26 dönümlük alanda 'hobi bahçeleri' oluşturulması hedefleniyor. ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Kelkit, Esenler Mahallesi'nde belediyeye ait yaklaşık 26 dönümlük arazinin 9-10 dönümlük kısmında sebze ve çiçek ekimi için hobi bahçeleri kurulacağını söyledi.

Kalan kısımda da spor kompleksi, piknik ve çocuk oyun alanları oluşturulacağını belirten Kelkit, belirli alanların sözleşme karşılığında vatandaşlara verileceğini, insanların bu bahçelerde istedikleri her türlü sebze, meyve ve çiçek yetiştirmesine imkan tanınacağını bildirdi. Projenin hazırlık ve çizim aşamasının şubatın ortalarında tamamlanacağını ifade eden Kelkit, 200 bin TL bedelli projenin martta AB'ye sunulacağını ve uygulanabilme şansının yüksek olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/canakkalede-hobi-bahceleri-projesi-hayata-geciriliyor_65820.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!