Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çankaya Köşkü Resepsiyon için Beyaza Büründü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk defa eşli resepsiyon vereceği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Köşk'te hazırlıklar tamamlandı ve Cumhurbaşkanlığı'nın balo salonu tepeden tırnağa yenilendi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'dan kalan ve pembe-gri tonlarının hakim olduğu, dev kristallerle pembe ve grinin kullanıldığı salona artık beyaz

Sabah Gazetesi
Çankaya Köşkü Resepsiyon için Beyaza Büründü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk defa eşli resepsiyon vereceği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Köşk'te hazırlıklar tamamlandı ve Cumhurbaşkanlığı'nın balo salonu tepeden tırnağa yenilendi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'dan kalan ve pembe-gri tonlarının hakim olduğu, dev kristallerle pembe ve grinin kullanıldığı salona artık beyaz hakim olacak. Köşk'te bir süredir devam eden ve yaz aylarında kapsamlı olarak ana binada yapılan tadilatın ardından ilk görüntüler 29 Ekim'de kamuoyuyla paylaşılacak.

Balo salonunun yanı sıra giriş ve binadaki diğer alanlar da yenilendi. Beyaz mermerlerle birlikte duvarlara da beyaz hakim oldu. Alçıpanlarla yapılan süslemeler ve duvardan aydınlatma yeni görüntüye yansıdı. 1500'den fazla konuğu ağırlayabilen salonun sorunlu olan havalandırma sistemi de yenilendi. 16 Türk Devleti'ni simgeleyen Cumhurbaşkanlığı forsu ve Köşk'te uzun süredir devam eden imaj çalışmaları da resepsiyon sırasında kameralara yansıyacak. Köşk için, kimlik kartlarından, çatal-bıçağa kadar yenilenmeyi öngören bir çalışma yapılmıştı. Bu çerçevede konukların kabul edildiği ana kapıya Cumhurbaşkanlığı forsu eklenirken, fors Köşk'ün simgesi ana salona da monte edilmişti.

3 salon var

Köşk'te resepsiyon ve resmi kabullerin yapıldığı, birbirinin içinden geçilen ve toplam 2 bin 500 kişiye ev sahipliği yapabilen 3 salon bulunuyor. Büyük kutlamalar sırasında tüm salonlar ortak amaçla kullanılıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına evsahipliği yapan ve 50 kristal avizenin süslediği, resepsiyonlara ve yabancı devlet başkanları için verilen resmi yemeklere ev sahipliği yapan balo salonu 29 Ekim 1998'de hizmete girmişti. Salon tamamen Semra Özal tarafından tasarlanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cankaya-kosku-resepsiyon-icin-beyaza-burundu_83405.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!