Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çayeli'nde HES Bilgilendirme Toplantısı Protesto Edildi

Rize'nin Çayeli ilçesinde hidroelektrik santral (HES) projesiyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılmayan yöre halkı, şirket yetkililerini protesto etti. İlçeye bağlı Madenli beldesi Büyükdere Deresi'nde yapılması planlanan Gürpınar Regülatörü ve HES Projesi için verilen ''ÇED gereklidir'' raporunun ardından yöre halkını

yapi.com.tr
Çayeli'nde HES Bilgilendirme Toplantısı Protesto Edildi

Rize'nin Çayeli ilçesinde hidroelektrik santral (HES) projesiyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılmayan yöre halkı, şirket yetkililerini protesto etti.

İlçeye bağlı Madenli beldesi Büyükdere Deresi'nde yapılması planlanan Gürpınar Regülatörü ve HES Projesi için verilen ''ÇED gereklidir'' raporunun ardından yöre halkını bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlendi.

Beldedeki bir düğün salonunda yapılan toplantıda, İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, projenin yapımını üstlenen firma yetkilileri ile ÇED raporunu hazırlayan uzmanlar hazır bulundu. Senoz Vadisi Koruma Platformu yetkilileri ve vatandaşlar, toplantıyı protesto ederek salona girmedi.

Bunun üzerine yetkililerce, ''Katılım olmadığı için toplantı yapılamamıştır'' şeklinde tutanak tutuldu.

Gürpınar Köyü Muhtarı Mehmet Öztürk, burada yaptığı açıklamada, projenin yapılacağı Senoz Vadisi'nin halen işletilen taş ocakları, kum ocakları ve vadinin yukarısında yürütülmekte olan HES çalışmaları nedeniyle artık mücadeleyi taşıyamaz hale geldiğini ileri sürdü.

Bu durumun Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun kararı ile belgelendiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

''Senoz Vadisi'nde halen faaliyet gösteren taş ocakları ile yapımı devam eden HES projeleri, vadiyi olumsuz etkilemektedir. Söz konusu alan doğal SİT özelliğini yitirmiştir. Bizlerin yaşam alanı olan Senoz Vadisi'ne bir kez daha müdahale anlamına gelen Gürpınar Regülatörü ve HES projesi için yürütülmeye çalışılan ÇED sürecine bu nedenlerle katılmıyoruz. Adı geçen projeden direkt etkilenecek köy muhtarlıkları ve halkı olarak anayasal hak ve görevimizin de gereği olarak projeye hiçbir şekilde onay vermiyoruz.''

TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer de tartışılan projenin hemen altında ve üstünde yapılmak istenen iki HES projesinin yargı kararlarıyla durdurulduğunu belirtti. (AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/cayelinde-hes-bilgilendirme-toplantisi-protesto-edildi-_76943.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!