Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÇEİS'ten Eğitim ve İstihdam Seferberliği

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), çimento sektörüne yetişmiş ara eleman kazandırmak amacıyla, Kocaeli Üniversitesi ile işbirliğine imza attı. İki kurum arasında imzalanan protokol kapsamında, Merkezi Kumanda Operatörlüğü, Laborantlık ve Makine Bakımı alanlarında Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine istihdam ve staj imkânı sağlanacak.

yapi.com.tr
ÇEİS'ten Eğitim ve İstihdam Seferberliği

ÇEİS, çimento endüstrisi ve üniversite işbirliğinin alt yapısını oluşturmak amacıyla, Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile sektöre özel seçmeli ders açılması için anlaştı. 21 Mart 2018 tarihinde imzalanan protokolle mevcut MYO programlarının ilgili dallarına, müfredatı Merkezi Kumanda Operatörü-Fırın, Merkezi Kumanda Operatörü-Farin, Merkezi Kumanda Operatörü-Çimento, Makine Bakımcı, Kimya Laboratuvar Analisti ve Çimento Test Elemanı Ulusal Mesleki Yeterliliklerini temel alarak oluşturulmuş seçmeli dersler verilecek.

Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile yaptıkları anlaşmayla hem istihdama katkı sağlamayı hem de sektördeki nitelikli eleman sayısını artırmayı amaçladıklarını vurgulayan ÇEİS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem SAK şunları ifade etti:

“Çimento sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek ÇEİS olarak en önemli misyonlarımızdan biri. Kocaeli Üniversitesi ile imzaladığımız protokol de burs imkânının yanı sıra başarı kriterlerini yerine getiren öğrencilerimize istihdam ve staj imkânı sağlaması açısından son derece değerli bir proje. Gençlere eğitim desteği vermeye Kocaeli’den başladık, devamının gelmesini amaçlıyoruz.”

Öğrenciler teorik eğitimleri Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda, uygulamalı eğitimleri ise hem çimento fabrikalarında hem de Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulacak atölye ve laboratuvarlarda alacaklar.

ETİKETLER: ÇEİS
http://www.yapi.com.tr/haberler/ceisten-egitim-ve-istihdam-seferberligi_164203.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!