Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Çek, İlet, Beyoğlu'nu Cepten Yönet''

Beyoğlu Belediyesi ile Turkcell ortaklığında hayata geçirilen ''Çek, İlet, Beyoğlu'nu Cepten Yönet'' projesiyle, vatandaşlar akıllı telefonlar aracılığıyla belediyeye ulaşabilecek, şikayetlerini belgeli ve fotoğraflı bildirebilecek.

yapi.com.tr / AA
2 ''Çek, İlet, Beyoğlu'nu Cepten Yönet''

Foto: Uğur Aslanhan (AA)

Beyoğlu Belediyesi ile Turkcell ortaklığında hayata geçirilen ''Çek, İlet, Beyoğlu'nu Cepten Yönet'' projesiyle, vatandaşlar akıllı telefonlar aracılığıyla belediyeye ulaşabilecek, şikayetlerini belgeli ve fotoğraflı bildirebilecek.

Projenin Ceylan Intercontinental Otel'deki basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, belediyecilik alanında başlattıkları ''Beyoğlu Mobil Belediye'' uygulamasının yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek, ''Akıllı telefonları belediyemizin şubesine dönüştürdük'' dedi.

Hayata geçirilecek uygulama sayesinde vatandaşın hayatını kolaylaştırmayı ve onlara sosyal belediyeciliği aşılamayı hedeflediklerini belirten Demircan, vatandaşların, ''Beyoğlu Mobil Belediye'' uygulamasıyla Beyoğlu'na ait her türlü bilgiyi cep telefonlarında görüntüleyebileceğini, şikayetlerini fotoğraf çekerek belgeleyebileceğini ve interaktif ortamlarda yapılan anketlere katılarak Beyoğlu'nun geleceğine yön verebileceğini ifade etti.

Belediyeyi cepten yönetilebilir hale getirdiklerini kaydeden Demircan, şöyle devam etti:

''Zamandan ve mekandan bağımsız olarak tüm belediye hizmetlerine, Beyoğlu'nda gerçekleştirilen kültür-sanat etkinliklerinden vizyondaki filmlere, konaklama, yeme içme mekanlarından, tam bir milyon noktanın bilgilerine anında erişebilir. Vatandaşların herhangi bir şikayeti, bu uygulamayla bir talimata dönüşüyor. Bu uygulama sayesinde, Beyoğlu'nun herhangi bir mahallesinde aydınlatmadan çevre temizliğine, kanalizasyondan kaldırımda yerine oturmayan bir parke taşına kadar tüm sorunları, birebir olarak fotoğraflanabiliyor ve belediyenin iletişim merkezine gönderilebiliyor. Böylece, belediyenin iletişim merkezi görüntülenen problemi saha elemanına aktararak sorunun çözülmesini sağlıyor ve kişiye geri bildirimde bulunuyor. Turkcell'in belediyemiz için geliştirdiği özel bir yazılımla, tüm akıllı telefonları belediyemizin bir şubesine dönüştürdük.''

''Mobil teknolojiler ile işinizde verimlilik, hız ve güven sağlıyoruz''

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise Turkcell olarak abonelerinin hayatını mobil teknolojilerle kolaylaştırmak amacıyla yoğun bir çalışma içinde olduklarını, kurumsal müşterilerine zaman ve para tasarrufu sağlayacak, işlerini verimli kılacak, iş yapış biçimlerinde fark yaratacak çözümler sunduklarını söyledi.

Mobil belediye uygulamasının Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizen Kocabaş, ''Belediyenin verimliliğini arttıracak, vatandaşla anında birebir iletişimi sağlayacak ve bilgi akışını kolaylaştıracak bu yenilikçi uygulamayı İstanbul'un göz bebeği Beyoğlu için hayata geçirdik. Küresel rekabette ülkemizi bir adım öne taşımayı sosyal sorumluluklarımız arasında görüyor ve bu anlamda belediyelerle olan teknolojik iş birliklerimizin Türkiye adına çok değerli olduğuna inanıyoruz. Mobil teknolojiler ile işinizde verimlilik, hız ve güven sağlıyoruz'' diye konuştu.

''Beyoğlu Mobil Belediye'' uygulaması

Beyoğlu Belediyesi ve Turkcell ortaklığında hayata geçirilen projeyle, vatandaşlar akıllı telefon aracılığıyla belediyeye ulaşabilecek, her türlü şikayetlerini belgeli ve fotoğraflı belediyeye bildirebilecek.

Uygulamayı kullanan kişilerin, elektrik veya su kesintisi gibi durumlarda önceden uyarılacağı uygulama, acil durumlar için de fark yaratacak nitelikte. Sağlık ya da asayişle ilgili yaşanabilecek acil durumlarda, sistem bulunulan noktaya en yakın adresleri tanımlayarak ilgili kişinin nerede olduğunu anında tespit edebilecek. Böylece itfaiye, zabıta ya da hastaneleri arayarak yer tarif etme dönemi de bir nevi sona erecek.

Uygulamayı kullanmak için akıllı telefonlardan ''Beyoğlu Belediyesi'' isimli uygulamayı indirmek yeterli. Ayrıca, cihazda yer alan Android Market uygulamasından ''Beyoğlu Belediyesi'' uygulamasını bulup telefonlardan kurmak veya Turkcell Uygulama Dükkanı'ndan indirmek de mümkün. Uygulama Turkcell abonelerine ücretsiz olarak sunulacak.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/cek-ilet-beyoglunu-cepten-yonet_90934.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Tülay hanım çok doğru söylemiş. YANITLA
  • Sadece kaldırımları çekmek için ömür yetmez YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!