Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çemberlitaş'ın Altı Toplu Mezar

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yeni Şafak'ın Çemberlitaş'ı restore eden uzmanlara dayanarak gündeme getirdiği “Hz. İsa'ya ait kutsal emanetler” ile ilgili caddenin 2.5 metre altında ilk çağa ait mezarlar tespit edildiğini açıkladı.

Yeni Şafak Gazetesi
Çemberlitaş'ın Altı Toplu Mezar

b>Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yeni Şafak'ın Çemberlitaş'ı restore eden uzmanlara dayanarak gündeme getirdiği “Hz. İsa'ya ait kutsal emanetler” ile ilgili caddenin 2.5 metre altında ilk çağa ait mezarlar tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, araştırma sonucunda sütunun altında kutsal emanetlerin varlığıyla ilgili bir bilginin arşivde bulunmadığını fakat ilk çağlara ait Nekropol (toplu mezar, mezarlık) tespit edildiğini ifade etti.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre UNESCO'nun “Dünya Kültür Mirası” listesindeki Çemberlitaş'ın bağlı olduğu 4 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu arşivlerinde, kaidenin içinde Hz. İsa'nın kutsal kalıntılarının saklandığı söylentileri üzerine 1920'li yıllarda çevredeki bir kahvehaneden anıtın içine girmek için kaçak kazı yapıldığı bilgisi var. Benzer bir girişim 1929'da Danimarkalı teozof C. Velt tarafından gerçekleştirildi. Araştırmalarda kaidenin içine ulaşılamadığı ancak kaçak kazıların izlerine rastlandığı belirtildi.

Anıt tahrip olur

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuyla ilgili geçen ay yaptığı açıklamada Çemberlitaş'ın altında Hz. İsa'a ait eşyaların gömülü olduğu iddiaları için “İddialar bilimsel araştırmaya dayanmıyor. Bu gibi haber ve yorumlar tarihi eser kaçakçılığını teşvik edecek, söz konusu anıtın da tahrip edilmesine sebep olacaktır” demişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cemberlitasin-alti-toplu-mezar_59642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!