Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çengelköy'de 37 Yıllık Yol Kavgası

Çengelköy Çağdaş Çıkmazı’nda yaşayanlar, 37 yıldır kullandıkları yolun ‘inşaat alanında’ diye kapatılmasına, “Yaşam hakkımız yok ediliyor. Evimize girip çıkamayacağız, yangın olsa itfaiye giremeyecek” diye tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Çengelköy'de 37 Yıllık Yol Kavgası

Çengelköy Çağdaş Sokak’ta bulunan 2300 metrekarelik arsanın sahibi Mehmet Aksay, yıllar önce buraya bir ev yaptı. İşadamı o dönem sokak sakinlerinin evlerine rahat girmesi için arsasının bir kısmının yol olarak kullanılmasına da izin verdi. Sokaktaki 4 evin sakinleri de bu alandan evlerine girip çıkıyorlardı.

Arkada kot var
Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre; işadamı geçen ay arazisine bina yapılması için yüklenici firma ile anlaştı. İnşaat çalışmaları ile sokağın kapatılacağını öğrenen mahalle sakinleri Üsküdar Belediyesi’ne başvurdu. Belediye yetkilileri arsanın özel mülk olması nedeniyle müdahale edemeyeceklerini söyledi. Sokaktaki 4 evin kapı çıkışlarının normalde bir arka sokak olan Çaprazlı Sokak’ta olması gerekiyordu. Ancak yaklaşık 15 metreyi bulan kot farkından dolayı ev sakinleri bu alanı kullanamadı.

Belediye: Yasal
Üsküdar Belediyesi yetkilileri ise inşaat çalışmasının yasal olduğunu belirterek “Yol payı arsa sahibine aittir” açıklamasında bulundu. İnşaat alanında çalışan görevliler ise çalışmaların onaylanan projelere göre ilerlediğini söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir... 

http://www.yapi.com.tr/haberler/cengelkoyde-37-yillik-yol-kavgasi_173791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!