Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çeşme, Alaçatı Liman Mevkiindeki Kıyı Kenar Çizgisinin İptaline Karar Verildi

İzmir, Çeşme, Alaçatı liman mevkiindeki kıyı kenar çizgisinin tespitine ilişkin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı işleminin iptali talebiyle Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin açtığı davada İzmir 3. İdare Mahkemesi, kıyı kenar çizgisinin tespitine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı yönündeki gerekçeyle iptal kararı verdi.

Mimarlar Odası Genel Merkezi



b>İzmir, Çeşme, Alaçatı liman mevkiindeki kıyı kenar çizgisinin tespitine ilişkin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı işleminin iptali talebiyle Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin açtığı davada İzmir 3. İdare Mahkemesi, kıyı kenar çizgisinin tespitine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı yönündeki gerekçeyle iptal kararı verdi.

Mahkemece yaptırılan bilirkişi incelemesinde kıyı kenar çizgisinin her iki yanında Ege Denizi’nin ve denizin içinden geçirilen kıyı kenar çizgisinin kara tarafında bir koyun yer almakta olduğu ve daha gerilerde de bir azmağın olduğu tespit edilmiş, bu tespitlere dayalı olarak dava konusu kıyı kenar çizgisinin 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde tarif edildiği gibi doğal bir sınırı tanımlamadığı, bu yönüyle yasanın 2. maddesinde tanımlanan kıyıların koruma ve geliştirilmesi ilkesi ile örtüşmediği gerekçesiyle iptal kararı verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesme-alacati-liman-mevkiindeki-kiyi-kenar-cizgisinin-iptaline-karar-verildi_53449.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!