Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çeşme'de İşlem Tamam

Kıyılardaki Hazine arazilerinin fahiş kira bedelleri sorununda ortak çözüm bulundu. Emlak değerleri yerine, Kalkınma Bankası’nın verileri dikkate alınacak. Uygulama mayısta başlayacak.

Milliyet Gazetesi
Çeşme'de İşlem Tamam

Kıyılardaki Hazine arazilerinin fahiş kira bedelleri sorununda ortak çözüm bulundu. Emlak değerleri yerine, Kalkınma Bankası’nın verileri dikkate alınacak. Uygulama mayısta başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Turizm Haftası’nın açılışı için geldiği İzmir’de Çeşmeli turizmcilerle, ecrimisil konusunu masaya yatırdı. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya’nın da katıldığı toplantıda, Hazine’ye ait arazilerin yıllık kira bedellerinin yüzde 500’e varan oranlarda artırılmasının yarattığı sorun tartışıldı.

Haksızlık son bulacak

Bakan Günay, sıkıntının farkında olduklarını söyledi, "Ecrimisil bedellerini ülke çapındaki yaygın ve adaletli uygulamayla belirleyeceğiz. En geç bir ay içinde sorunu çözmüş oluruz" dedi. Abdullah Kaya da ilgili tebliği daha açık şekilde düzenleyeceklerini kaydetti, şunları söyledi: "Emlak bedelleri yerine Kalkınma Bankası’nın verilerini esas alacağız."

Öncel: Takipçisi olacağız

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, "Söz aldık. Takipçisi olacağız" dedi. Başkan Faik Tütüncüoğlu ise temkinli konuştu: "Yapacağız, edeceğiz, halledeceğiz değil; halledildi denmesini istiyoruz."

Ecrimisil sorununda çözüm formülü tamam

Turizm Bakanı ve Milli Emlak Müdürü, Çeşmeli turizmcilerle bir araya geldi. Hazine arazilerinin yüksek kira bedelleri konusunda ortak çözüm bulundu. Bakan, "Yeni uygulama önümüzdeki ay yürürlüğe girer" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Turizm Haftası’nı, Çeşme’de açtı. Gündem, 'ecrimisil' sorunuydu. Çeşmeli turizmcilerin kullandığı Hazine’ye ait arazilerin yıllık kira bedellerinin yüzde 500’e varan oranlarda artırılmasının yarattığı sıkıntı, Bakan Günay’a iletildi. Sektör temsilcilerinin de katıldığı, Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda, Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya da hazır bulundu. Bakan Günay, Çeşme’de ecrimisil bedellerinin, Türkiye çapındaki yaygın ve adaletli uygulamayla belirleneceğini söyledi, "Yeni uygulama önümüzdeki ay yürürlüğe girer. Turizm sezonuna girerken bu sorunu çözmüş olacağız" dedi.

Toplantıda, Çeşme’deki ecrimisil bedellerinin, emlak vergi değerleri dikkate alınarak değil, Kalkınma Bankası’nın uyguladığı rakamların yüzde 20 fazlasıyla belirlenmesi yönünde uzlaşma sağlandı. Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya da, "312 No’lu tebliği daha açık şekilde düzenleyeceğiz. Mevcut durumda ecrimisil hesaplamasında taşınmazın emlak vergi değerleri esas alınıyor. Bundan vazgeçilip Kalkınma Bankası’nın günübirlik alan için belirlenen birim maliyet bedellerinin işgal edilen alanla çarpılmasıyla elde edilecek değeri dikkate alacağız. En geç bir ay içinde bu düzenlemeyi yapacağız. Ecrimisilde ciddi düşüş ve rahatlama olacak" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmede-islem-tamam_68239.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!