Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çeşme'ye 75 Yıllığına Bir Talip Aranıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Turizm Kentleri Projesi' kapsamında 75 yıllığına tahsis edeceği İzmir-Çeşme Alaçatı ve Paşalimanı bugün ilana çıkıyor. 40 bin kişiye istihdam sağlayacağı öne sürülen projeye İspanyol, Japon ve Rus turizmcilerin büyük ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Radikal Gazetesi



b>Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Turizm Kentleri Projesi' kapsamında 75 yıllığına tahsis edeceği İzmir-Çeşme Alaçatı ve Paşalimanı bugün ilana çıkıyor. 40 bin kişiye istihdam sağlayacağı öne sürülen projeye İspanyol, Japon ve Rus turizmcilerin büyük ilgi gösterdiği belirtiliyor. Altyapının tamamını yatırımcı sağlayacak.

Yetkililerden alınan bilgiye göre adaylar değerlendirilirken altyapıya yapacağı katkı değil, tahsis edilen arazinin en az sürede Hazine'ye devri esas alınacak. Yetkililer, "Bu defa, tahsis, diğer tahsislerden farklı olarak 49 yıllığına değil 75 yıllığına olacağı için müzakere de bu yönde yapılacak. Sözkonusu alanı 75 yıldan daha az sürede Hazine'ye devredeceğini taahhüt eden firma, projenin sahibi olacak" dedi.

Sivil toplum örgütleri tepki göstermişti
11 bin 700 hektara, 75 bin yataklık turistik tesisler, golf sahaları, villlalar, kür merkezleri kurulmasını içeren proje, bölgedeki Mimarlar, Şehir Plancıları, Peyzaj Mimarları ve Ziraat Mühendisleri odalarının tepkisini çekmişti. Sivil toplum kuruluşları, projeyle özel mülkiyete konu edileyemecek yerlerin özel kişilere devredileceğini, orman ve ziraata ayrılan alanların yağmalanacağını öne sürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmeye-75-yilligina-bir-talip-araniyor_47626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!