Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çeşme'ye Yatırım Akını

Sheraton, Reisdere'de 10 milyon dolarlık golf ve futbol sahası yapımını başlatırken, Koç da Dalyanköy ve Çeşme marinalarını işletmeye talip oldu.

Yeni Asır
Çeşme'ye Yatırım Akını

b>Sheraton, Reisdere'de 10 milyon dolarlık golf ve futbol sahası yapımını başlatırken, Koç da Dalyanköy ve Çeşme marinalarını işletmeye talip oldu.

Türkiye'nin turizm merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Çeşme'de bir çok büyük grup yatırım kararı verirken Koç, Sheraton gibi devler de ilçedeki yatırımlarını büyütmek için atağa geçti. Sheraton, spor turizminde Antalya'nın tekelini kırmak için 10 milyon dolarlık golf ve futbol sahası yatırımına start verdi. Yüzde 30 ortağı olduğu Altın Yunus'taki marinayı Setur şirketiyle işleten Koç ise Dalyanköy ve Çeşme Marinaları'na talip oldu.

Öncelik burada
Setur Çeşme Marina Müdürü Hakan Tellioğlu, geçtiğimiz aylarda ÖİB'ye teklif verdikleri 400 yatlık Çeşme Marinası'nı almak istediklerini söyledi. Yeni ihaleye gidilmesini veya ilk tekliflerinin değerlendirmeye alınmasını beklediklerini dile getiren Tellioğlu, "Setur 7 marinasıyla Türkiye'de bu konuda çok iddialı. Çeşme turizminde daha fazla yer almak istiyoruz" dedi. Dalyanköy'de Belediye'nin işlettiği 400 yatlık marinayı da almak istediklerini ifade eden Tellioğlu, "Ancak burada hukuki problemleri aşamıyoruz. Eğer sorun çözülürse hemen işletmeye hazırız" dedi.

Belediye olumlu
Çeşme Yat Limanı'nın mülkiyetinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda olduğunu ve ihaleyi bu kurumun açtığını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Biz sadece işletiyoruz. Buraya güç katacak bir firmanın gelmesinden yanayız. Dalyanköy'deki marina aynı zamanda balıkçı barınağı olarak da kullanılıyor. Ancak burası bize tahsisli bir yer olduğu için şimdilik satamıyoruz. Biz işletme kiralaması şeklinde burayı Koç grubuna vermek istiyoruz" diye konuştu. Tütüncüoğlu, Çeşme Marinası ile Yunanlı bir şirketin de ilgilendiğini belirtti.
Dilek Holding'e bağlı olarak önceki yıl hizmete giren Sheraton Çeşme de önceliği futbol turizminden pay almaya ayırdı. Bu yıl için 12 milyon dolar ciro hedefi koyduklarını dile getiren Sheraton Çeşme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, "Toplamı 10 milyon dolarlık yatırımın 3 milyon dolarıyla 4 adet futbol sahası kuracağız. Ayrıca 7 milyon dolara da dünya sosyetesinin gözde sporu golfe yatırım yapacağız" dedi.

Reisdere seçildi
Kompleks, otele 3.5 kilometre uzaklıkta bulunan, çevre yolu kenarındaki Reisdere Mevkii'ndeki 100 dönümlük arazide hayata geçirilecek. Futbol sahalarının inşaatına hemen başlayacaklarını bildiren Dilek, bu sahaları kısa sürede hizmete açacaklarını ifade etti. Golf sahalarının inşaatına ise Ağustos ayı sonunda başlanacağını dile getiren Dilek, " Uluslararası bir merkez olacağız" dedi. Bunların dışında kongre merkezi projelerinin de bulunduğunu dile getiren Dilek, otel içinde bin 500 kişilik kongre binasının yapımına başlayacaklarını söyledi.

İlçe yeni çatlıyor
Çeşme'nin bugünlere gelmesinde öncü rol oynayan Altın Yunus'un yöneticisi Yaşar Holding Turizm Grubu Başkanı Sami Türkay, "Çeşme henüz patlamadı. Son yatırım kararıyla yeni yeni çatlıyor" dedi. Çeşme'nin deniz ve termali birleştiren altyapısıyla Türkiye'nin bir numaralı turizm merkezi olmaya aday olduğunu vurgulayan Türkay, "Bodrum bitti, Kuşadası tam bir rezalet, Marmaris de bitmek üzere. Onlar fırsatı kaçırdı. Ege'de potansiyeli olan tek yer Çeşme kaldı" dedi. Sadece yeni imara açılan Altınkum'a yüzlerce dev tesisin kurulabileceğini dile getiren Türkay, "Termal ve sağlık terapinin ön plana çıkmasıyla Çeşme tam bir bomba olacaktır. Çeşme daima gelir seviyesi üst düzeyde olan kesime hitap etmelidir" dedi.
Çeşme'nin şu an tek sorunun uluslararası piyasada söz sahibi olacak yatak sayısına sahip olmaması olduğunu belirten Türkay, şöyle konuştu:
"7 bin turistik belgeli yatak var. Bu sayı belediye belgelilerle birlikte 15 bini buluyor. Biz istiyoruz ki buraya dünya devleri gelsin, Çeşme'ye yatırım olsun. Buraya inanarak ilk tesisi kuran bir kuruluş olarak pazar payımızı kaptıracağız diye bir kaygımız yok. Başımızın üzerinde yerleri var. Otoyolu, uluslararası limanıyla Çeşme'nin patlayacağı günler yakın."

İzmirli grup proje sundu
Devlerin Çeşme'ye bu ilgisi sürerken İzmirli işadamları da Çeşme'deki fırsatlardan yararlanmak için harekete geçti. Murat Demirer, Mehmet Beset, Güman Kızıltan, Kadir Çınar ve Mustafa Yücetürk'ün aralarında bulunduğu İzmirli işadamları yabancı ortaklıkla kuracakları Çeşme Termal Turizm Spor Kompleksi A.Ş ile Paşalimanı'nda dev bir kompleks kurmak için Çeşme Belediyesi'ne bir proje sundu. Yaklaşık 200 milyon Dolar'lık dev bir yatırımı kapsayan ve yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek olan projede, termal otellerden kongre merkezine ve eğitim tesislerine kadar çok geniş yelpazedeki yatırımlar yer alıyor.



http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmeye-yatirim-akini_4168.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!