Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre Canavarına Eczacı Önlemleri

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği ile imzaladıkları protokolle 24 bin noktada hizmet veren eczacıların, atık pillerin toplanması konusunda hastalarını bilgilendireceklerini ve eczanelerine koydukları kutular sayesinde topladıkları pillerin doğaya zarar vermeyecek

Hürriyet Gazetesi
Çevre Canavarına Eczacı Önlemleri

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği ile imzaladıkları protokolle 24 bin noktada hizmet veren eczacıların, atık pillerin toplanması konusunda hastalarını bilgilendireceklerini ve eczanelerine koydukları kutular sayesinde topladıkları pillerin doğaya zarar vermeyecek şekilde imhasına katkıda bulunacaklarını bildirdi.

Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, TEB’in bu protokolle çevre sağlığı alanına da duyarsız kalmadığını gösterdiğini belirtti. Türkiye’de her gün yaklaşık 7-8 ton pilin çöpe atıldığına dikkati çeken Çolak, şunları kaydetti:

Zehirli kimyasallar

"Pillerin içinde bulunan kimyasal maddelerin en zararlısı olan cıva ve kadmiyum, toprağa ve suya kolayca karışabiliyor. Bitkisel besinler yoluyla da insanlar tarafından alınıyor. Bu zararlı kimyasallar, merkezi sinir sisteminin, beyin, böbrek ve karaciğer dokularının tahribine, kansere, genetik bozukluklar nedeniyle ölü doğumlara neden olabiliyor.

Dünyada doğal kaynakların ve madenlerin tüketimi bugünkü hızında sürerse elli yıl içinde insanların ihtiyaçlarını karşılamak için iki gezegen daha gerekecek. Bu senaryonun önüne geçmek, çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakmak için, pillerin uygun biçimde toplanması son derece önemli."

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-canavarina-eczaci-onlemleri_69602.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!