Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Çevre Faslı'nın Faturası 58.6 Milyon Avro

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AB’yle müzakerelerde ‘çevre faslı’nın açılmasıyla Türkiye’nin su, atık yönetimi, hava, endüstriyel kirlilik ve doğa koruma alanlarında toplam 58 milyar 615 milyon avroluk yatırıma ihtiyacı olduğunu açıkladı. Eroğlu, dün düzenlendiği basın toplantısında, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki iklim zirvesini ve

Radikal Gazetesi
'Çevre Faslı'nın Faturası 58.6 Milyon Avro

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AB’yle müzakerelerde ‘çevre faslı’nın açılmasıyla  Türkiye’nin su, atık yönetimi, hava, endüstriyel kirlilik ve doğa koruma alanlarında toplam 58 milyar 615 milyon avroluk yatırıma ihtiyacı olduğunu açıkladı. Eroğlu, dün düzenlendiği basın toplantısında, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki iklim zirvesini ve Türkiye’nin AB çevre faslını değerlendirdi. Kopenhag Mutabakatı’nın daha çok ‘uzlaşı’ ve ‘yol haritası’ niteliği taşıdığını anlatan Eroğlu, bu çerçevede düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecine yönelik çalışmaların başlatılmasının kararlaştırıldığını anlattı.

Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde çevre faslının 21 Aralık 2009 tarihinde resme açıldığını anımsatan Eroğlu, faslın açılmasıyla halkın hayat standartlarının iyileştirilmesi yönünde önemli adımlar atılacağını söyledi. Eroğlu, “Bu adımları AB istediği için değil halkımızın hayat standartlarını yükseltmek için yapıyoruz. Bu süreçte Türkiye’nin su, atık yönetimi, hava, endüstriyel kirlilik ve doğa koruma alanlarında toplam 58 milyar 615 milyon avroluk yatırıma ihtiyacı var” diye konuştu.

Eroğlu, bir gazetecinin, “Hangi alanlarda AB’den ne kadarlık geçiş süreci talep edeceksiniz? Kopenhag zirvesi çerçevesinde de istenen emisyon hacimleriyle ilgili hedeflerin belirlenmesiyle ilgili çalışmalar yapılıyor mu?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Bizim normalde 2023-2030 yıllarına kadar tam uyum sağlayacağımızı ifade ettik ama bazı konularda tabii daha da öne çekeceğiz. Emniyetli olması düşüncesiyle 2023 yılı birinci hedef. İkinci hedef de bazı maddelerde 2030 yılına kadar. Diğer ülkelerde de bakarsanız, Bulgaristan, Romanya da benzer tarihler aldılar. Biz de onlara uygun şekilde tarih alacağız. Bizim hatta katı atık, içme suyunda çok daha önce işi tamamlayacağımızı düşünüyorum. Kyoto ile ilgili biz daha önce BM’ye bir rapor sunmuştuk. O raporda artıştan yüzde 11’lik azaltım teklif ettik. Bu konularda bir ön çalışma yapıldı ve yüzde 11’i de rahatlıkla karşılayacağımız ortaya çıktı. AB’ye de sunduk. Bakanlık birimleri ve diğer ilgili kurumlara yükler vereceğiz ve çalışmalar yoğunlaşacak, çünkü Meksika’ya daha hazırlıklı gitmek istiyoruz.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-faslinin-faturasi-58-6-milyon-avro_75415.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!