Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre Ödülleri'nde İlk Türk Finalist Arçelik

Arçelik, 1987 yılından bu yana verilen Avrupa Çevre Ödülleri çerçevesinde, ilk kez Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin şirketi olarak finalist olmayı başardı.

Sabah Gazetesi
Çevre Ödülleri'nde İlk Türk Finalist Arçelik

Arçelik, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından iki yılda bir verilen 'Avrupa Birliği Çevre Ödülleri' (European Business Awards for the Environment) programı kapsamında, 'Yönetim' kategorisinde finalist oldu. İlk kez AB üyesi olmayan bir ülkenin markası olarak Arçelik finalist olmayı başardı. Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, finalistlik plaketini Avrupa Komisyonu'nun Çevre'den sorumlu üyesi Janez Potonik'in elinden aldı.

'Dünyada saygın' vizyonu

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Avrupa Birliği Çevre Ödülleri programında 'Yönetim' kategorisinde ilk üçe girdik. AB adayı olan ülkemizde ilk defa bir şirketin elde ettiği bu önemli derece, Arçelik'in çevresel ve sosyal konuları şirket yönetimine tamamen entegre ettiğinin ve tüm iş süreçlerinde bu bütüncül yaklaşımı benimsemekte olduğunun açık bir göstergesidir" dedi. Çakıroğlu şöyle devam etti:

"Şirketimizin sürdürülebilir gelişim alanındaki çalışmaları, AB'nin seçkin jürisi tarafından büyük takdir gördü. Çevreye ve kaynakların en verimli şekilde kullanımına verdiğimiz önemi vurgulayan "Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" olarak ifade ettğimiz yenilikçi vizyonumuz; AB platformunda elde ettiğimiz bu saygın derecede büyük bir paya sahip."

141 şirket arasından seçildi

Yalnızca ulusal düzeyde seçilen şirketler, Avrupa'nın en itibarlı ödüllerinden birisi olan AB Çevre Ödülleri'nin Avrupa Programı'na katılım hakkı elde ediyor. AB Komisyonu tarafından iki yılda bir dağıtılan ödüller AB üye ve üye adayı 24 ülkedeki 141 şirket arasından bu dört kategoride seçiliyor. 10 finalist, Avusturya, Belçika, Almanya, Yunanistan, İspanya, Türkiye ve İngiltere'de bulunuyor.

'Kendimizi çevreye adadık'

Arçelik, ikinci Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Global Reporting Initiative (GRI) G3 ilkelerine uygun olarak hazırlanan ve GRI kurumu tarafından da 'C' seviyesinde olduğu onaylanan rapor, Türkiye'de kendi sektöründe, GRI G3 ilkelerine uygun ilk sürdürülebilirlik raporu özelliğini taşıyor. 2009'da şirket vizyonunu 'Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın' olarak belirlediklerini ifade eden Arçelik Genel Müdürü ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, şirketin yeni vizyonunu tamamlayan sürdürülebilirlik yaklaşımının kurumsal yönetim, çevresel sorumluluklar, sosyal sorumluluklar, insan kaynakları yönetimi ve toplumda Arçelik'in rolü ile şirketin pusulasının belirlediğini söyledi. Çakıroğlu, "Su ve enerji verimli kullanıcı dostu ürünlerimizle çevreye katkıda bulunmaya adadık" dedi.

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-odullerinde-ilk-turk-finalist-arcelik_84805.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!