Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre ve DSİ İhalelerine Baskın

"Simsar" Operasyonu’nda 20 kişi, Ankara başta olmak üzere İstanbul ve Konya’da 37 ayrı adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonla, "rüşvet vermek-almak", "ihalelere fesat karıştırmak" ve "usulsüzlük" suçundan gözaltına alındı.

Hürriyet Gazetesi



Çevre ve Orman Bakanlığı ile DSİ ihalelerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan "Simsar" Operasyonu’nda 20 kişi, Ankara başta olmak üzere İstanbul ve Konya’da 37 ayrı adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonla, "rüşvet vermek-almak", "ihalelere fesat karıştırmak" ve "usulsüzlük" suçundan gözaltına alındı.

Zanlılar arasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve Futbol Federasyonu’nun eski yöneticisi Recep Özcan, MHP eski milletvekillerinden Servet T., Mardin eski Bağımsız Milletvekili ve bir petrol şirketinin sahibi olan Süleyman B. de bulunuyor. Gözaltına alınan zanlıların, ihalelerde rüşvet alıp verdikleri, "çıkma" tabir edilen paralarla bazı şirketlerin ihaleye girmesini engellediği, bürokratlara çeşitli hediyeler vererek ihale bilgilerini önceden aldıkları ileri sürüldü.

Bu arada operasyonda gözaltına alınan Recep Ö., 1997 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttüğü sırada, İzmit Körfez Geçişi ve Orhangazi Otoyolu ihaleleri nedeniyle dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller tarafından görevinden alınmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-ve-dsi-ihalelerine-baskin_60334.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!