Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevreciler, Teos Antik Kenti'ni Temizledi

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Teos Antik Kenti'nin temizlenmesi ve en kısa zamanda turizme kazandırılması için Seferihisar Belediyesi temizlik ekipleri, Çevre Koruma Derneği ve halktan çok sayıda gönüllü, tarihi mekanı pırıl pırıl yaptı. Sığacık Yat Limanı'nın açılmasıyla önemi daha da artacak olan Teos Antik Kenti'nin çevre düzenlemesi

Yeni Asır Gazetesi



İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Teos Antik Kenti'nin temizlenmesi ve en kısa zamanda turizme kazandırılması için Seferihisar Belediyesi temizlik ekipleri, Çevre Koruma Derneği ve halktan çok sayıda gönüllü, tarihi mekanı pırıl pırıl yaptı. Sığacık Yat Limanı'nın açılmasıyla önemi daha da artacak olan Teos Antik Kenti'nin çevre düzenlemesi çalışmalarına, sivil toplum kuruluşları da katıldı.

1700 ziyaretçi

Ege kıyılarındaki en önemli antik kentlerden biri olan, ancak yılda 1700 ziyaretçisiyle, en az ilgi gören ören yerlerinden olan Teos Antik Kenti, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in duyarlı çalışmaları sonucu nihayet hak ettiği değeri bulmaya başladı. Teos'taki tarihi zenginliğin bugün kadar değerlendirilememiş olmasının, Seferihisar'ın turizm potansiyeli açısından büyük kayıp olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, en kısa zamanda arkeolojik kazıların yanı sıra çevre düzenlemesinin de tamamlanacağını bildirdi. Soyer, antik kente giden yolda da düzenlemeye gidileceğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevreciler-teos-antik-kentini-temizledi_71273.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!