Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevrecilerin Çıkarması

Siyanür liçi yöntemiyle altın çıkarılmasına karşı mücadele eden Bergamalı köylülerin yanında şimdiye kadar çeşitli eylemler yapan, davalar açan çevreciler, bu kez Bergamalı köylülerin isteği üzerine madenin rehabilitasyonu için buluşacak.

Hürriyet EGE



iyanür liçi yöntemiyle altın çıkarılmasına karşı mücadele eden Bergamalı köylülerin yanında şimdiye kadar çeşitli eylemler yapan, davalar açan çevreciler, bu kez Bergamalı köylülerin isteği üzerine madenin rehabilitasyonu için buluşacak.

Bergama’da Çamköy ile Ovacık’ta 9-10 Haziran 2007 tarihlerindeki mini kongreye 20’nin üzerinde bilim adamının yanısıra çok sayıda çevre gönüllüsü katılacak. Bergamalı köylülerin siyanürlü yöntemle altın çıkarılmasına karşı verdikleri mücadelede kendilerine örnek aldıkları ve Kıbrıs’ın Lefke kenti Gemikonağı Mevkii’nde Cominco Madencilik Şirketi (CMC) tarafından 1932-1974 yılları arasında işletilen altın madeninin rehabilitasyonu için geçen ay Lefke’de "Uluslararası Rehabilitasyon Kongresi" düzenlendi.

Lefke’de düzenlenen kongreye İzmir’den çok sayıda öğretim görevlisi, Bergamalı köylüler ile birlikte Bergamalı köylülerin avukatı Senih Özay da katıldı. Kongrenin ardından köylüler Lefke’nin yaşadığı çevre sıkıntılarını kendilerinin de yaşayacağını düşünerek, kongreye katılan bilim adamlarına Bergama’daki altın madenini göstermeyi istediler. Bunun üzerine Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Ümit Erdem ile köylülerin avukatı Senih Özay başkanlığında bir heyet Bergama’da da mini bir kongre düzenleyerek yörenin rehabilitasyonu üzerine çalışmaya başladı.

Bergama Çamköy ve Narlıca’da yapılacak olan rehabilitasyon kongresinin hazırlıklarını yapan Prof. Dr. Ümit Erdem, Lefke’nin karşı karşıya kaldığı çevre sorunlarının ileride Bergama için de söz konusu olacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevrecilerin-cikarmasi_54475.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!