Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevreye En Duyarlı Malikane...

Amerika’da çevreye duyarlı evlerden sonra sıra çevreci malikanelere geldi. Lüks ve gösterişin sembolü olan malikanesinde minimal bir hayat tarzı yakalamak isteyen Amerikalı işadamı Frank McKinney, 15 milyon dolar (yaklaşık 27 milyon TL) harcayarak, ülkesinin ilk çevre dostu malikanesini inşa etti.

Radikal Gazetesi
Çevreye En Duyarlı Malikane...

Amerika’da çevreye duyarlı evlerden sonra sıra çevreci malikanelere geldi. Lüks ve gösterişin sembolü olan malikanesinde minimal bir hayat tarzı yakalamak isteyen Amerikalı işadamı Frank McKinney, 15 milyon dolar (yaklaşık 27 milyon TL) harcayarak, ülkesinin  ilk çevre dostu malikanesini inşa etti.

McKinney’in Florida’nin Manalapan kentinde yaptığı ‘yeşil malikanesi’, Manalapan Yerel Komitesince çevre standartlarına uygun görülerek ‘ekolojik malikane’ sertifikası aldı. İşadamının Bali, Fiji, Tahiti ve Hawaii seyahatlarinde gördüğü mimariden ilham alarak yaptığı malikane 1400 metrekare alana sahip. Evde yedi yatak odası, 11 banyo, güneşlenmek için teras, altında spa yapılabilecek bir yapay şelale ile kemerli bir akvaryum ve bar bulunuyor. Florida Yeşil Yapı Konseyi, güneş enerjisi panelleriyle ısıtılan malikanenin enerjisinin kendi kendine yeterliliğini de onayladı. Malikane sahibiyse kullandığı enerjinin yüzde 70’ini güneş enerjisi kullanarak sağladığını söylüyor.

McKinney, ‘Acqua Liana’ adını verdiği malikanesinin ‘huzur verici’ yanına o kadar güveniyor ki, “Dışına bakıp övgüler yağdırmayın, asıl gösteri, evin içine girdiğiniz anda başlıyor. Bu malikane, hep yaşamak istediğiniz Amerikan rüyasını sizlere sunacak. Tamamen doğal bir ortamda, doğal ortamın bir parçası gibi yaşayacaksınız. Bu eve gelen konuklar, ekonomik krizi akıllarına bile getirmeyecek” diyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevreye-en-duyarli-malikane-_67209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!