Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

CHP'li Belediye Başkanına Göre Çanakkale'ye Köprü Olmasa da Olur

Çanakkale Belediye Meclisi'nde 27'nci gündem maddesi olarak tartışmaya açılan boğaza köprü yapılması konusunda üyeler köprünün şehir merkezinin dışında olması yönünde hem fikir olduklarını söyledi. Köprünün yapılacağı yerin iyi seçilmesi gerektiğini hatırlatan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu konunun temcid pilavı gibi her yıl gündeme

Zaman Gazetesi
CHP'li Belediye Başkanına Göre Çanakkale'ye Köprü Olmasa da Olur

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2023 yılında Çanakkale Boğazı'na köprü yapılacağını söylemesi üzerine köprü yeri konusu ilk kez resmi bir ortam olan belediye meclisinde tartışıldı.
 
Çanakkale Belediye Meclisi'nde 27'nci gündem maddesi olarak tartışmaya açılan boğaza köprü yapılması konusunda üyeler köprünün şehir merkezinin dışında olması yönünde hem fikir olduklarını söyledi. Köprünün yapılacağı yerin iyi seçilmesi gerektiğini hatırlatan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu konunun temcid pilavı gibi her yıl gündeme geldiğini ve düşüncesinin hep aynı olduğunu kaydetti. Köprünün ayaklarının şehrin üzerinde olmasına karşı olduklarını kaydeden Başkan Gökhan, "1984 yılından bu yana Çanakkale'ye boğaz köprüsünün yapılacağı konuşuldu. Her iktidar döneminde Çanakkale'ye Boğaz köprüsü yapılması konusu gündeme geldi. Boğaz köprüsü ile ilgili görüşüm nettir. Yapılması planlanan yapının eğer bir ayağı Sarı Çay'da diğer ayağı Cahide Sultan'da olursa bu yapıya şiddetle karşıyım. Yapının yeri iyi seçilirse olumlu yönde karşılarım. Ama köprü olmasa da olur mu? diye sorarsanız, evet olmasa da olur." dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Hakan Vural ise, boğazda ulaşımın kesinlikle olması gerektiğini ancak bunun köprü veya tüp geçit ile mi olacağının tartışılabileceğini kaydetti. Köprünün mutlaka yapılarak Çanakkale'ye kazandırılması gerektiği yönünde görüş bildiren CHP Meclis Üyesi Celal Karakaş, "Çanakkale'ye boğaz köprüsü mutlaka yapılması gerekiyor. Ama yapının yeri çok önemli. Bu yapı şehir dışına yapılmalıdır. Bir de şu yönden bakalım. Çanakkale'ye köprü yapılmadan önce bizim bir takım çalışmalar yapmamız lazım. Mesela köprü yapıldığında hangi sektör öne çıkacak, özel üniversiteler kurulacak mı? gibi. Şehrimize buna göre hazırlamalıyız." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/chpli-belediye-baskanina-gore-canakkaleye-kopru-olmasa-da-olur_74313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!